Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2011 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Rozchody známych: Ako sa celebrity pobili o svoje deti?

Rozchod si vždy najviac odnesú deti. Nie vždy sa rozídeným rodičom podarí v pokoji dohodnúť sa na výchove spoločných potomkov.

Tam, kde niet dobrej vôle, sa dieťa stáva nástrojom vydierania, pomsty. Striedavú starostlivosť, ktorá asi najlepšie rieši takéto problémy, zákon na Slovensku upravuje iba pol roka. Starať sa striedavo o svoje dieťa chce aj český roker Matěj Homola, ktorý má dcéru Lauru s Darou Rolins. Ako sa o svoje deti delia ostatné rozvedené slovenské celebrity?

Ešte pred dvoma rokmi sa Juraj Mokrý (33) a herečka Diana Mórová (40) so synom Quidom (4) prezentovali v reklame na mobilného operátora ako spokojná rodinka. Diana dokonca hovorila, aký je Juraj úžasný otec. Neprešlo však veľa dní a prevalilo sa, že realita je úplne iná. Dvojica sa rozchádzala a postupne si Juraj s Dianou nevedeli prísť ani na meno. A na rad prišiel aj malý Quido - začala sa vojna o syna.

SO ŽENAMI TO NEMAL ĽAHKÉ
PODNIKATEĽ BORIS KOLLÁR

789222:article:true:true:true

DETI: ALEXANDRA (10), NATÁLIA (10), ESTER (7), ŠIMON HELIODOR (1,5), SARA ZOE (1)

Známy podnikateľ Boris Kollár síce ženatý nikdy nebol, ale deti má. Všetky ich miluje a hrdo sa k nim hlási, hoci má každé s inou ženou. Otvorene priznáva, že nie vždy to mal ľahké s presviedčaním bývalých partneriek, aby sa mohol s deťmi stýkať.

"Boli aj veľmi zlé obdobia, nebudem konkretizovať, s ktorými deťmi. Niektoré z nich som nevidel aj pol roka. Dieťa sa stalo akýmsi nástrojom, rukojemníkom sporu matky proti mne. Takže zažil som to na vlastnej koži, a keď som dieťa nemohol vidieť, kedy som chcel, trpel som. Podporujem striedavú starostlivosť medzi rodičmi a myslím si, že otec má rovnaké právo na deti ako matka," tvrdí Kollár.

STRIEDAČKA NA DOHODU
SPEVÁK MÁRIO KULY KOLLÁR (44)

806194:article:true:true:true

SYN MÁRIO (9)
Kuly sa so svojou bývalou manželkou Dankou rozviedol po ôsmich rokoch manželstva. Keďže je dosť rozlietaný kvôli koncertom, striedavá starostlivosť o syna u nich funguje na vzájomnej dohode. „Vždy sa vieme zosúladiť, ktorý víkend alebo týždeň u koho Mário bude. Na dlhšie si ho beriem najmä cez prázdniny, počas školského roka je viac u exmanželky. Ale aj u mňa má zariadenú svoju izbu, kde má hračky a všetko, čo potrebuje, takže kedykoľvek môže prísť, má tu svoj domov,“ hovorí Kuly.

KAŽDÉ PRAVIDLO MÁ VÝNIMKY
MODERÁTOR MARTIN NIKODÝM (39)

806193:article:true:true:true

SYN ADAM (10), DCÉRA EMMA (6)
Nikodýmovi súd stanovil pred štyrmi rokmi neobmedzený styk s deťmi a podľa toho sa aj zariaďuje. „Máme síce dohodnuté aj pravidelné dni v týždni, keď sú deti u mňa, ale každé pravidlo má aj svoje výnimky. Počas prázdnin si starostlivosť o deti delíme viac-menej na polovičku. V lete mám pomerne málo práce, tak si ich o to viac užívam. Vždy je to na dohode medzi mnou a exmanželkou a postupne už tak trochu aj na želaní Adama a Emmy, keďže pomaly dorastajú do veku, keď o sebe radi rozhodujú sami,“ dodáva.

DVA V JEDNOM - OTEC AJ MAMA
HEREC PETER SKLÁR (43)

806196:article:true:true:true

SYNOVIA MATEJ (13) A MICHAL (12)
Kým iní otcovia bojujú po rozvode o svoje rodičovské práva, Sklárovi prisúdil súd synov už pred ôsmimi rokmi pri rozvode. „Vždy som mal chlapcov pri sebe a o žiadnu striedavú starostlivosť u nás nikdy nešlo. Najskôr sa tri roky exmanželka nijako nekontaktovala s deťmi a potom sa zrazu objavila v škole, čo bolo podľa mňa účelové. V poslednom čase bol problém v tom, že synom aj sedemkrát zavolala, že sa s nimi stretne, a potom neprišla. Ale nechce sa mi už o tom rozprávať,“ opisuje Sklár.

ODDELENE, ALE ŠŤASTNÍ
MODERÁTORKA ERIKA BARKOLOVÁ (33)

806197:article:true:true:true

DCÉRY PATRÍCIA (14) A ALEXANDRA (12)
Erika Barkolová nemá so svojím exmanželom zadefi novanú striedavú starostlivosť, pretože v čase, keď sa rozvádzali, takéto súdne rozhodnutie neexistovalo. Niečo také fungovalo len na vzájomnej dohode rodičov. „Obaja sme veľmi rozumní ľudia, tak sme sa dohodli, že deti aj po rozvode budeme vychovávať spolu. Hlavne ich nebudeme deliť a skutočne, čo sa ich týka, sa podieľame na všetkom spoločne. Dievčatá majú každá svoju izbu u otca aj u mňa a cítia sa doma u oboch. Nemáme presne stanovené, kedy a ako dlho u ktorého rodiča budú. Je to iba na nás štyroch, ako sa dohodneme,“ tvrdí Erika. „Všetko to však závisí aj od veku detí, pretože postupne vidím, že čím sú dcéry staršie, tým sú viac usadenejšie. Teraz im napríklad viac vyhovuje žiť u mňa a k otcovi chodia na víkendy. Čiže striedanie nie je také intenzívne, ako keď boli malé.“

NIET NAD ROZUMNÝCH EXMANŽELOV
MODERÁTORKA ADRIANA POLÁKOVÁ (34)


806195:article:true:true:true SYN JURKO (10), DCÉRA LUCKA (9)
Hoci pre moderátorku Telerána nebol rozpad manželstva spred troch rokov ľahký, svoje deti sa snažila čo najviac uchrániť. Pri výchove sa s exmanželom striedajú a navzájom sa dopĺňajú. Takýto systém funguje u nich od začiatku rozpadu vzťahu a bez problémov. Nepotrebovali na to ani ťahanice, ani žiadne súdne rozhodnutia. „Deti si k sebe brávame po dvoch-troch dňoch, pretože ani jeden z nás by to dlhšie bez nich nevydržal,“ prezrádza moderátorka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!