Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.01.2011 16:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Spoveď seriálovej Šeherezády: Problémy so sexom na pľaci!

Lásku nielen hrali, ale aj zažívali. Hlavní hrdinovia z telenovely Tisíc a jedna noc sa počas nakrúcania do seba zamilovali. A už majú aj dieťa.

Mimoriadne šťastnú ruku mala televízia Markíza, keď stavila na turecký seriál Tisíc a jedna noc. Telenovela z krajiny, ktorej kinematografiu Slováci vôbec nepoznajú, totiž suverénne valcuje večerné vysielanie konkurencie.

Najskôr mala byť Tisíc a jedna noc nasadená v podvečernom čase o osemnástej hodine a to len počas reklamne nezaujímavého januára a následne sa mala presunúť na tv stanicu Doma. Po prekvapivom rozhodnutí kompetentných jej však pripadol ten najexkluzívnejší čas o ôsmej večer v utorky a štvrtky, pričom Turci z vysielania vytlačili špičkové americké seriály Myšlienky vraha, Mentalista, respektíve NCIS – Námorný vyšetrovací úrad.

Po odvysielaní prvých dielov Šeherezádinho životného príbehu ale seriál postupne obsadil aj piatok a stredu. Momentálne až štyri dní v týždni!

Hlavní hrdinovia tureckej telenovely našli lásku nielen v seriáli, ale aj v realite

 

Milión divákov

Rozhodujúcim argumentom jeho expanzie sú ohromujúce čísla sledovanosti prekračujúce milión divákov. Dokonca aj jesenné televízne hity ako Farmár hľadá ženu či dve talentové šou sa takémuto výkonu môžu len z diaľky prizerať. Nečudo, že médiami prešumeli informácie o tom, že telenovela dá do leta stopku aj obľúbenej Ordinácii v ružovej záhrade... Hovorkyňa TV Markíza Oľga Dúbravská však túto informáciu popiera. ,,Ordinácia bude pokračovať v jarnej vysielacej sezóne TV Markíza a o jej nasadení budeme divákov včas informovať,“ tvrdí bez ďalších podrobností. V každom prípade Tisíc a jedna noc by, pokiaľ ide o divácky potenciál, Ordináciou nahradiť dokázala viac než zdatne. Navyše, hoci idú dve časti po sebe, dielov by bolo dosť. Veď seriál ich má až 180! Ako sme sa však dozvedeli, toto je už dei nitívny počet a turecká produkcia nemá v pláne pridávať ďalšie série, ako je zvykom napríklad v Mexiku. Zaujímavé je, že seriál, nakrúcaný v tureckom Istanbule, otvára dvere na Slovensko ďalším podobným produktom danej krajiny. ,,Toto teritórium považujeme za bohatý zdroj tvorby, ktorá, ako sa zdá, je pre nášho diváka nová a atraktívna. To znamená, že uvažujeme,“ povedala O. Dúbravská na našu otázku, či Markíza rozmýšľa nad kúpou ďalšieho z tureckých seriálov.

Z hereckých partnerov seriálu Tisíc a jedna noc sa stali v súkromí manželia


Všade ho milujú


Skutočnosť, že seriálu sa v našich končinách tak darí, znie menej prekvapivo, keď sa pozrieme do iných krajín, v ktorých sa vysielal už dávnejšie. S obrovským úspechom sa po premiére 7. novembra 2006 stretol nielen doma, ale aj v Grécku, Bulharsku, Chorvátsku či Srbsku, kde sú jeho hlavní predstavitelia obdivovanými hviezdami. Milujú ho vlastne všade, kde sa vysiela a istá cestovná kancelária zo Srbska dokonca organizuje zájazdy na miesta, kde sa nakrúcal. „Veľmi ma prekvapila sledovanosť seriálu v Turecku aj v iných krajinách. Skutočnosť, že sa páčime rôznym ľuďom z rôznych krajín, svedčí o tom, že sme urobili dobrú prácu. Uvedené krajiny majú podobnú kultúru, ľudia sú veselí a priateľskí, čo je veľmi pekné. Aj v tom môže byť príčina popularity u týchto národov,“ povedala pre bosniansky denník Dnevni Avaz, krásna herečka Bergüzar Korel, ktorá vtedy ešte netušila, že telenovela bude úspešná aj v krajine s takou odlišnou kultúrou, ako je Slovensko. Podľa Bergüzar je bežné, že ľudia, ktorí pozerajú seriály, chcú vedieť všetko o ich hlavných hercoch, atmosfére na nakrúcaní aj po ňom. ,,Tak sa cítia bližšie k postavám a príbehu seriálu. A čo sa týka turistických zájazdov, tie sa napríklad organizujú aj do New Yorku, kde ľudia navštevujú miesta, kde sa nakrúcal Sex v meste. Tak sa stávajú súčasťou niečoho, čo dovtedy videli iba na obrazovkách.“

Bergüzar a Halit sa vzali v roku 2009

Seriál a realita

Diváci sa, samozrejme, intenzívne zaujímajú najmä o osudy hereckých protagonistov dvoch hlavných postáv – spomínanej Bergüzar Korel (28), ktorá hrá krásnu Šeherezádu, či modrookého Halita Ergença (40), stvárňujúceho jej šéfa Onura Aksala. Zaujímavé je, že spomínaná dvojica tvorí pár aj v skutočnom živote a pred rokom sa stali šťastnými rodičmi syna Aliho.

Z hereckých partnerov seriálu Tisíc a jedna noc sa stali v súkromí manželia

Bergüzar

Seriál začali nakrúcať, keď mala Bergüzar len 23 rokov a bola to jej prvá vážna filmová skúsenosť, hoci v rôznych televíznych projektoch sa objavovala od roku 1998. Navyše sa celkom oprávnene obávala reakcií divákov na milostnú zápletku – sex za peniaze. ,,Musím povedať, že posledné scény prvej časti sme ledva nakrútili,“ priznáva dievča z hereckej rodiny. ,,Napokon však všet ko dopadlo dobre. Potom som už nemala dôvod na obavy,“ tvrdí herečka, ktorá by podľa vlastných slov aj v reálnom živote pre zdravie svojho dieťaťa obetovala všetko. ,,Neexistuje nič, čo by som pre svoje dieťa neurobila,“ dodáva, i keď nie je šťastná, že si ju ľudia so Šeherezádou stotožňujú. Ako ďalej povedala pre denník Dnevni Avaz, s popularitou problémy nemá, keďže nikdy nedovolila, aby sláva ovplyvnila jej súkromný život. ,,Pozornosť médií a ľudí na ulici mi neprekáža, kým v nej cítim úctu ku mne a k tomu, čo robím.“ Kariéra v Hollywoode by bola podľa nej fajn, ale uvedomuje si, že tam vládne priveľká konkurencia. ,,Ľudia sa neštítia ničoho, len aby dostali úlohu, a ja nie som taký typ človeka ani herca. Neviem si predstaviť seba v tom hollywoodskom boji o prežite. Zatiaľ je pre mňa zaujímavejšia európska kinematografia,“ myslí si niekdajšia profesionálna volejbalistka, ktorá miluje spev aj tanec.

Bergüzar Korel alias Šeherezáda


Halit

Druhou veľkou seriálovou hviezdou je Halit Ergenç, ktorý paradoxne s herectvom dlho nemal nič spoločné. Študoval technickú univerzitu (jeden rok aj operný spev) a neskôr pracoval ako počítačový technik a obchodník. K divadlu sa dostal až v roku 1996 a jeho herecká kariéra odštartovala o ďalšie desaťročie neskôr. Pred šiestimi rokmi, ešte pred nakrúcaním Tisíc a jednej noci, sa zoznámil s Bergüzar, ktorá bola vtedy ešte študentkou drámy. Halit bol pritom od nej o celých dvanásť rokov starší a už ženatý... ,,Je nám spolu tak dobre, že vekový rozdiel nepredstavuje žiadnu prekážku a my si ho nevšímame. V niektorých situáciách sa správam triezvejšie ja, inokedy on. Závisí to od okolností,“ povedala pre bosniansky denník herečka. Svadbu mala dvojica v roku 2009 a všetky turecké médiá boli počas nej v najvyššej pohotovosti. Najnovšie správy zo života prominentnej dvojice však nie sú najlepšie. Halit si totiž zavaril hlavnou úlohou v novom seriáli Muhteşem Yüzyil, v ktorom stvárňuje sultána Sulejmana I. Produkčná spoločnosť dostala po odvysielaní prvej epizódy viac ako 74-tisíc sťažností za zobrazenie háremu s nahými ženami či opíjajúceho sa vládcu. Okrem protestov verejnosti sa do celej veci zamontovali aj islamskí extrémisti a hercovi ide doslova o holý život, čo nesie najťažšie jeho manželka.

Krásna turecká herečka Bergüzar Korel alias Šeherezáda je hviezdou tituliek nielen doma, ale aj v celej juhovýchodnej Európe

 

Kto je kto

Šeherezáda Evliyaoglu ( Bergüzar Korel)

Korel,%20tisic%20a%20jedna%20noc,%20seherezada,%20serial,%20herecka,%20turecko%20crop" alt="798275:article:true:true:true" width="420" height="247" />

Krásna mladá vdova a nadaná architektka má problémy so smrteľne chorým synom. Pre jeho záchranu je ochotná urobiť takmer všetko, preto dokáže i napriek neuveriteľnému poníženiu poprosiť o pomoc rodičov svojho nebohého manžela Ahmeda, ktorí ho kedysi zavrhli práve preto, že sa s ňou oženil. A preto sa napokon rozhodne pristúpiť na neslušný návrh svojho šéfa Onura a stráviť s ním noc za 150 000 dolárov. Tie zúfalo potrebuje, aby mohla zaplatiť synčekovi transplantáciu kostnej drene...

Onur Aksal ( Halit Ergenç)

799738:article:true:true:true

Drsne príťažlivý muž v najlepších rokoch je úspešným podnikateľom a majiteľom prosperujúcej fi rmy pracujúcej na prestížnych projektoch doma i v zahraničí. Firmy, ktorá ho úplne pohlcovala a nedovolila mu myslieť na nič iné – teda aspoň dovtedy, kým sa jeho podriadenou nestala tajomná Šeherezáda. Tá poriadne otriasla jeho jednotvárnym a bolestne osamelým svetom bez lásky.

Bennu Ataman (Ceyda Düvenci)

799740:article:true:true:true

Šeherezádina kolegyňa a priateľka vie všetko o jej trápení so synčekom. Už dlhší čas je beznádejne zaľúbená do Kerema, no ten paradoxne veľmi obdivuje Šeherezádu. Je pre ňu veľmi ťažké vyrovnať sa s tým a zabojovať o to, po čom najviac túži, no nikoho pritom neraniť.

Kerem Inceoglu (Tardu Flordun)

799736:article:true:true:true

Príťažlivý a temer vždy dobre naladený spoločník v Onurovej fi rme je jeho najlepším priateľom, už odkedy boli chlapci. Je jediný, komu sa Onur zveruje so svojimi túžbami a starosťami. Kerem sa mu snaží vždy správne poradiť, držať ho pri zemi a usmerniť ho, ak sa mýli. Práve Keremova neskrývaná náklonnosť k Šeherezáde temer zničí ich priateľstvo.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude
Očkovanie treťou dávkou na Národnom futbalovom štadióne v Bratislave.
Očkovanie zachránilo za 50 rokov obrovské množstvo ľudí! Pre koho je najväčším prínosom?