Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.12.2010 06:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Vilo Rozboril bez hanby priznáva: Od anjela mám ďaleko!

Relácia Modré z neba mu pomáha stať sa lepším a silnejším človekom. Popri príbehoch, ktoré pri nakrúcaní počúva, si uvedomuje, že nemá žiadne skutočné problémy.

Moderátora Vila Rozborila (43) trápi akurát to, že sa mu nedarilo posledné týždne naladiť sa na sviatočnú nôtu.

Vraj neznášate zimu.

Ja mám hlavne triašku z  toho, ako budeme nakrúcať v  zime Modré z  neba. V  lete je to jednoduchšie jednak preto, lebo pracovný deň sa končí o pol deviatej večer, kým teraz o štvrtej. Budeme musieť asi na miesta určenia chodiť už deň predtým, takže nakrúcanie sa nám natiahne. Druhý problém je, že divákom až tak neprekáža, keď v zime vysielame príbehy nakrútené v lete, no naopak už áno. To, čo urobíme v januári, budeme vysielať na prelome marca–apríla a ľudia budú mať pocit, že ich vraciame do zimy. Toto mi teraz prekáža najviac, ale posledných 43 rokov mi prekáža na zime zima. Na Štedrý deň ju znesiem, ale na Štefana by už ten sneh mohol pre mňa zliezť.

Mnohí počas zimy cestujú za slnkom.

Ja by som si celkom vedel predstaviť, že by som žil niekde, kde by bolo celoročne slnko a keby som veľmi chcel, odišiel by som si v najväčších horúčavách niekde na dva týždne do zasnežených hôr. Toto garde by mi viac vyhovovalo.

Takže lyžovačky či Silvester na horách, to nie je nič pre vás?

Ja mám radšej Silvester v Egypte. V čase, keď vyjde tento rozhovor, už budem vedieť, či sa mi podarilo Zuzanu na takýto výlet prehovoriť. Celkom rád by som ju ,,ukecal“...

Koľko dní plánujete byť počas sviatkov s vyloženými nohami?

Určite od 24. decembra do 1. januára, ale dá sa predpokladať, že aj s vyloženými nohami asi budem telefonovať. Tým, že Modré z neba zároveň aj produkujem a robím scenáre, tak trochu riešim logistiku nakrúcania. Nechcem však z pracovného tímu nikoho vidieť, fakt len telefón. (smiech)

Ako budete tráviť Štedrý deň?

Pokiaľ ide o  Vianoce, som veľmi konzervatívny. Daňou za úspech relácie Modré z neba je skutočnosť, že si advent nedokážem užiť v dobrej predpríprave na Vianoce. Pamätám sa, ešte keď som bol v Špišskej Novej Vsi v divadle, tak môj exsvokor si celý advent púšťal doma koledy, nalaďoval sa. Odvtedy si hovorím, že to aj ja tak chcem, i keď viem, že sa mi to tak skoro nepodarí... Pokiaľ ide o Štedrý deň, budem určite u mňa v dome s mojou mamou a  dcérou, so Zuzanou, jej maminou a mojou sestrou. Budú aj koledy a keby prestal fungovať CD prehrávač, určite ich začnem hrať na klavíri a  spievať. Mimochodom, keď sme kedysi robili ViloMeniny v  Mexiku, bola práve prvá adventná nedeľa a všimol som si, že oni zdobia stromček už vtedy. Inšpirovalo ma to a odvtedy aj ja doma robím stromček na začiatku adventu a máme ho počas celého decembra.

Médiami prebehli šumy o tom, že Modré z neba sa má čoskoro z obrazovky stratiť a nahradí ho relácia v štýle Pošty pre teba. Moderovať by ste ju mali vy...

Ja o  týchto informáciách vôbec neviem a  necítim potrebu sa k tomu vracať. Boli to len šumy. Modré z neba je o pomoci ľuďom.

Vás zrejme všetci, za ktorými prídete, aby ste im pomohli, berú ako anjela...

Možno to do istej miery pociťujem a na rôznych internetových diskusných fórach občas na toto pomenovanie narazím, ale vždy sa pri ňom začervenám. Od anjela mám ďaleko. Na druhej strane, nepadne mi to zle, keď ma ľudia považujú za niekoho, kto im zvestuje niečo príjemné. Práve preto sú tí ľudia ku mne otvorení, keď majú porozprávať svoje ťažké životné príbehy. Mnohí sa ma pýtajú: ,,To koľko ich musíš presviedčať, aby rozprávali?“ Oni mi to rozprávajú hneď, bez problémov. Nie preto, že by som bol taký dobrý psychológ a  vytiahol to z nich, oni skrátka vedia, že my neprichádzame preto, aby sme ich nachytali skrytou kamerou a  aby sme si z nich spravili „prču“. Vedia, že na konci by mala byť nejaká radosť pre nich alebo pomoc.

Takže kedysi ste či už s Cestovinami, alebo ViloMeninami za ľuďmi cestovali práve kvôli zábave, kým teraz už len kvôli vážnym veciam.

Zvláštne je, že pre mňa je dôvod návštevy stále ten istý – stretávať sa s  ľuďmi. Vyznie to ako klišé, ale ja mám rád Slovensko. Rád chodím k  ľuďom domov, lebo jednak sú doma bezprostrednejší, menej vystresovaní a druhá vec je, že to je obohacujúce. Nechcem sedieť v bratislavskom štúdiu a pozývať si hostí. Ja, bez preháňania, mám nejaký prehľad o krajine, v ktorej žijem. Viem, čím žijú Slováci. Je to pocit na nezaplatenie a v princípe by som to odporúčal všetkým našim politikom: nerobiť to len pred voľbami, ale počas celých štyroch rokov.

Cítite, že ste sa na základe tejto relácie stali aj lepším človekom?

Ja sa o to snažím, fakt. V aute, cestou za nejakou rodinou, si hovorím, aké ja mám problémy, no potom prídem za niekým, kto má oproti mne megaproblémy. A vtedy si poviem: Bože, mám právo sťažovať sa? Neviem teda, či sa stávam lepším, ale určite sa snažím byť silnejším. Chvála Bohu, som zdravý, mám zdravé dieťa, fungujúci vzťah, príjem... Takže sa menej sťažujem. Ale celé sa to netýka len mňa, ale aj mnohých ľudí, ktorí mi pod vplyvom tejto relácie píšu, že to v nich vyvoláva rovnaké pocity.

Stávate sa po rokoch imúnnym proti utrpeniu podobne, ako niektorí lekári?

Nie. Možno kvôli jednej veci. Lekár sa stretáva stále s rovnakým druhom choroby či stavu, u mňa je to ale rôznorodé: navštevujeme ľudí so sociálnymi problémami, zdravotnými postihnutiami i spoločenskými obmedzeniami. Je to ,,všehochuť“ hendikepov a celkom sa na to nedá zvyknúť.

Ktorý príbeh vám najviac utkvel v  pamäti za posledný rok?

Rád by som ich povedal dvadsať... Určite si navždy zapamätám Milana z  Liptovského Mikuláša, ktorý potil krv a okrem toho bol nevidiaci a nepočujúci. Pri ňom som si povedal, že žiť jeho životom, asi sa zbláznim. On mal ale v sebe neuveriteľný humor a schopnosť veľmi bezprostrednej komunikácie. Tam ma však veľmi mrzelo to, že sme mu urobili radosť istým zážitkom, pomohli sme aj finančne, nie malou sumou, pomohol som aj ja osobne finančne, ale nevieme vyriešiť jeho problém. Toto mi utkvelo v pamäti istou fatálnosťou jeho príbehu. Naopak, veľmi pozitívny zážitok som mal z príbehu chlapíka Milana Daniela, ktorý si ako pestún zobral do starostlivosti šesť detí Horváthovcov, ktoré otec týral, zažili peklo. Pritom to boli nádherné decká. On o ne dem rokov bojoval, je to jediný pestún na Slovensku, ktorý dostal deti do starostlivosti nie v rámci páru. Jedno z tých detí napísalo otcovi do väzenia, ktorý nechcel podpísať papiere na to zverenie, list: ,,Prosím ťa, pusti nás k Milanovi. My vás rodičov máme radi, ale u neho nám bude lepšie.“ A  rovnaký list prišiel aj sudcovi. Nakoniec to vyšlo a my sme im darovali auto a tiež peniaze. Pri nich som mal pocit, že im to naozaj zmení kvalitu života. Navyše, Milan mi navrhol, aby som sa stal krstným otcom jedného z tých detí. O pár dní sa ním možno stanem, a tak trochu vstúpim do rodiny.

Vždy ste boli jedným z najvyťaženejších slovenských moderátorov rôznych komerčných akcií a večierkov. Stíhate ich popri Modrom z neba?

Na začiatku som si nemyslel, že to bude také časovo náročné, ale zrazu sa mi začalo stávať, že som sa sľúbil na nejaký termín a týždeň predtým som to musel zrušiť, lebo do toho prišlo nakrúcanie. Nakoniec som si povedal, že nemôžem byť takýto neseriózny a prestal som takúto prácu brať. Mrzí ma, že je aj veľa benefičných podujatí a ich organizátori očakávajú, že by som sa tam mal objaviť, ale naozaj sa to nedá. Neviem sľúbiť x-týždňov, ba ani dní dopredu, že tam budem. Som na kolesách päť dní v týždni a ďalšie dva dni v Bratislave niečo vybavujem. Moderovania mimo Modrého z neba skončili.

Vašou partnerkou je už niekoľko rokov Zuzana Ťapáková. Aké to má výhody a nevýhody, že tvoríte pár s vlastnou šéfkou?

Nie je to moja šéfka, je to moja pracovná i osobná partnerka. Môj vzťah s Markízou je partnerský. Modré z neba vyrába spoločnosť, ktorá je odčlenená od Markízy, to znamená, že ja s touto televíziou nemám ani zmluvný vzťah. Navyše je to komerčná televízia, ak je relácia sledovaná, vysielajú ju, ak nie, môžem byť aj bratom Baracka Obamu a nepôjde to. Jedinou nevýhodou celej veci je, že mi novinári kladú takéto otázky.

Budete sa ženiť do tretice?

Neplánujem to, ale ani nevylučujem.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Ukrajina hlási úspech: Zostreliť mala desiatky striel
Group of cyclist at professional race, cyclists in a road race stage. Climbing the hill
Váš Tip
V Žiari nad Hronom pribudli prístrešky na bicykle: Takto chceme podporiť zdravý životný štýl!
Šošovicový eintopf s klobásou
Foto
Chcete nasýtiť celú rodinu, no bez zbytočného neporiadku? Skúste TENTO recept! Potrebujete len hrniec a...
Martin Fenin si obliekal aj dres pražskej Slavie.
Tvrdý pád českej futbalovej hviezdy: Skončil na protialkoholickom liečení!
(ilustračné foto).
Čo sa stane ak člen NATO vyšle vojakov na Ukrajinu? Vysvetlenie odborníkov: Toto to bude znamenať pre členské štáty
Man in prison hands of behind hold Steel cage jail bars. offender criminal locked in jail.
Sviatky budú sláviť aj odsúdení väzni: Stovky z nich ich budú môcť stráviť s rodinou
(ilustr. foto)
Váš Tip
Neobyčajné sčítanie v Strážskom: Počítali všetky stromy v meste a taký je výsledok!
(ilustračné foto)
Vyšetrovanie v prípade akcie Meskáč naďalej pokračuje: O toto v nej ide!
(ilustračné foto).
Varovanie od Islamského štátu: Útočiť bude na židov a kresťanov po celom svete!
(ilustračné foto)
Hrob v Nemecku ukrýval desivé tajomstvo: Rituálna obeta?! Strasie vás, čo objavili
Plánuje Putin napadnúť Česko? Fiala mu nedôveruje!
(ilustračné foto)
V Nemecku došlo k ďalšej havárii: Autobus sa na diaľnici prevrátil na bok!