Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.12.2010 08:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

STV po obvineniach vracia úder: Fialová, podáme na teba žalobu!

Fialová, jedna zo signatárok výzvy, na plné ústa povedala, čo si o situácii vo verejnoprávnej televízii myslí. A za to ju chce STV ťahať po súdoch!

Vzbura hercov proti STV: Páni umelci, kde ste boli doteraz?!>>

Zuzana Fialová opäť múti vody. Už včera informoval Nový čas o výzve, ktorú podpísalo takmer tridsať osobností. Umelci v nej protestujú proti údajnému rozšafnému využívaniu štátnych peňazí Slovenskou televíziou.

Herečka v rozhovore pre denník SME povedala, že sa v Slovenskej televízii kradne. Prostriedky, ktoré sú každoročne vyčlenené na pôvodnú tvorbu, sa podľa Fialovej strácajú vo vreckách „kváziproducentov“. „Niektorí z nich sú poskrývaní aj za mecenášov politických strán. Je to skrátka práčka peňazí krytá vedením Slovenskej televízie,“ tvrdí Zuzana Fialová, ktorá si myslí, že peniaze končia v súkromných rukách na súkromné účely. „Do Slovenskej televízie a do Audiovizuálneho fondu idú štátne peniaze, čo je v poriadku, ale neexistuje tam nijaká kontrola.

Výsledkom je to, čo môže pocítiť, alebo to už dávno pocítil každý občan tejto krajiny, a to, že pôvodná tvorba neexistuje napriek tomu, že sú na to vyčlenené finančné zdroje štátu. Peniaze sa musia logicky niekde strácať,“ dodala herečka, ktorá poukazuje aj na fakt, že v STV stačilo pridelené peniaze vyúčtovať bez toho, aby niekto niekedy videl natočený výsledok. Tým bez okolkov napáda systém v tejto verejnej inštitúcii. Pod výzvu sa takisto podpísali ďalší známi herci, ako napríklad Ľuboš Kostelný, Zuzana Tlučková, František Kovár či Zuzana Kocúriková.

Slovenská televízia sa však bráni a tvrdí, že herečka klame. „V článku sú uvedené nehorázne a ničím nepodložené obvinenia o údajnom ,praní peňazí v STV, krytom vedením televízie´. Herečka Fialová v predmetnom rozhovore uvádza lživé a urážlivé obvinenia na adresu Slovenskej televízie,“ uvádza STV v ofi ciálnom vyjadrení podpísanom útvarom komunikácie a dodáva: „Slovenská televízia preto vyzýva Zuzanu Fialovú, aby predložila dôkazy, na základe ktorých verejne obvinila STV a jej vedenie z trestného činu podvodu. Ak tak neurobí, Slovenská televízia podnikne voči menovanej príslušné právne kroky.“ Fialová tak bude musieť vysvetľovať svoje slová. Herečka si zrejme bola vedomá toho, že jej výroky neprejdú len tak bez následkov. Aj keď sa s ňou Nový Čas snažil niekoľko hodín skontaktovať, nedvíhala telefón a nereagovala ani na SMS správu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Cez víkend sa posúva čas o hodinu dozadu.
Najbližšie dni budú zaujímavé: Uhádnete, aké významné udalosti si pripomenieme? Prvý termín si radšej zapíšte
(ilustračné foto)
Tieto výživové doplnky zabíjajú! Farmaceutická spoločnosť ich stiahla z predaja
Čo hovoria naše hokejové legendy na úspech Slafkovského?
Foto
Slafkovský je rekordérom Canadiens: Pred MS má formu ako hrom! Čo na to naše hokejové legendy?
(ilustračné foto)
Z väznice ušiel obávaný šéf gangu: Nastala vzbura! Úrady hlásia novinky
(ilustračné foto).
Myslia si Slováci, že NATO prispieva k našej bezpečnosti? Aha, čo ukázali výsledky prieskumu
Peter Pellegrini (Hlas)
Aktualizované
Peter Pellegrini rozhodol: Zvolá mimoriadnu schôdzu k odstrelu medveďov?!
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa: Vonku sa to bude hemžiť policajtmi! O čo ide?
Bojový dron
Ukrajinská armáda hlási úspech! Rusi budú zúriť: Aha, čo sa podarilo
Foto
Naša skupina na ME 2024 je kompletná: Ako vidia šance Slovákov bývalí reprezentanti?
Rudolf Schuster dostal k jubileu pracovňu v Historickej radnici
Rudolf Schuster spomína na vstup Slovenska do NATO: Museli sme si to zaslúžiť!
Mikuláš Černák
Foto
Pôjde Mikuláš Černák na slobodu?! O prepustení bosa podsvetia má rozhodovať súd
(ilustračné foto)
Okrem zrážok zasiahlo Slovensko aj niečo iné: Ešte nie je koniec! Takéto počasie nás čaká