Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.11.2010 11:47 | Prominenti | Domáci Prominenti

Televízna Partička už má takmer 2 roky: Ako sa dali dohromady?

Ich zábavné skeče a scénky si na Markíze rýchlo našli svojich divákov. Akí sú lúdia z tejto „veselej kopy“ v skutočnosti? Kto koho priviedol do partie?

Lukáš Latinák, Robo Jakab, Juraj Kemka a Marián Miezga dnes spolu hrávajú v bratislavskom divadle Astorka Korzo ´90. Poznajú sa však už z vysokej školy - boli spolužiakmi. Že sa mali radi, vedel o nich každý, kto VŠMU v druhej polovici 90. rokov navštevoval. „Boli známi tým, že boli veľmi dobrá partia. Hlavne mali také čudné zvyky. Napríklad, keď mal niekto z nich narodeniny, všetci museli byt celý deň oblečení v sakách. Jednoducho blázni, a to im zostalo dodnes,“ prezrádza Petra Polnišová o svojich spolužiakoch. Ona sama chodila o ročník nižšie na bábkoherectvo.

SUPER ŠKOLA

Latinák si nevie vybrať, kto mu je z celej Partičky najbližší. Bez váhania odpovie: „Všetci!“ Ako môže mat rovnako intenzívne rád viacerých ľudí? „Asi je to čudné, ale je to tak. My sme naozaj boli stále spolu. Viete, privandrovalci musia bývať v internátoch, a keďže sme s Robom Jakabomubytko, nasťahovali sme sa ku Kemkovi a Kobielskému,“ prišli o spomína na svoje začiatky v hlavnom meste rodák z Hrinovej. Podla Latináka mal vtedy najväčšiu smolu Bratislavcan Miezga. „Marián bol z Rače. Aby neprišiel o všetku psinu, chodil často za nami a sem-tam nocoval s nami na internáte. U bábkarov sme si večer uvarili každý pollitrovú kávu a vymýšľali etudy. A fajčili sme. Fajčiť som sa vlastne naučil až na vysokej škole. Ťažko sa dalo odolať, keďže fajčili všetci,“ opisuje Latinák.

Aj Kemka na obdobie štúdií spomína v tom najlepšom. Hlavne na šťastnú ruku Martina Hubu a Milky Vášáryovej. „Oni vlastne dali dohromady náš ročník. Mali sme šťastie. Bolo to skvelé štúdium,“ hovorí.

AKO SNEHOVÁ GUĽA

Peťa Polnišová sa spoznala s chlapcami z Partičky postupne. Na VŠMU chodila o ročník nižšie a študovala bábkoherectvo. Chalani sa s ňou skamarátili počas školského výletu do francúzskeho Nancy. „Bol to pekný výlet. Vypilo sa veľa piva,“ spomína Kemka. Ako prváci alebo druháci sa dostali do štvrtáckeho predstavenia, v ktorom hral Dano Dangl. Práve on je „duchovným otcom“ televíznej Partičky. Dangl sa nechal inšpirovať podobnou reláciou v maďarskej televízii a siahol po osvedčených kolegoch z niekdajšieho S.O.S. - Polnišovej a Romanovi Pomajbovi.

„Keď prišiel za mnou s nápadom robiť Partičku, moja prvá reakcia bola: Ja to nebudem vedieť. Nakoniec ma nahovoril na jeden diel. A dnes už sa ma nezbavia,“ smeje sa Petra, ktorej sa adrenalín improvizácie dostal doslova pod kožu. „S Danom som sa stretol na VŠMU, Peťku som mal tú čest spoznať pri jej začiatkoch v divadle GUnaGU. Ako posledných som spoznal ´chalanov ´ z Astorky. Zoznamovací večierok dopadol nezabudnuteľne,“ hovorí Pomajbo, ktorý je najstarším členom Partičky.

PEŤA TO MÁ TAŽKÉ

Particka každý týždeň na obrazovkách dokazuje, že jej to šliape na plné obrátky, ak ide o to, vymyslieť čo najväčší „úlet“. Jediná žena v kolektíve - Petra nedá na chalanov dopustiť. „Sú ku mne dobrí, vedia, ako sa správať k ženám. Som v Partičke jediná baba a pravdupovediac, takýto chlapský hárem mi veľmi vyhovuje,“ pochvaľuje si. „Každý sme iný a myslím, že sa navzájom dobre dopĺňame. Je však pravda, že Lukáš Latinák je naozaj výnimočný talent,“ myslí si Petra.

Robo Jakab atmosféru v Partičke vidí zo svojho chlapského pohľadu. „Sme priatelia. No najradšej máme, keď si môžeme ,robiť zle‘. Pri Petre sa snažíme občas myslieť na to, že je žena. Niekedy to má s nami ale dosť pestré,“ dodáva s úsmevom.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí