Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.11.2010 10:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Podraz! Farmár Maťo hľadá ženu ... a nemá ani farmu!

Tak tomu sa povie podraz! Pohľadný farmár Martin Borak si síce hľadá ženu na farmu, ale fór je v tom, že žiadnu farmu nemá!

Tá, na ktorej si to s babami užíva, patrí totiž jeho bratrancovi. Hra na farmára sa teda skončila. Ako sa vôbec do šou Farmár hľadá ženu dostal? Bude nádejná farmárka bez farmy, a kam sa podeje, ak si nejakú Maťo vyberie?

V obci Snežnica neďaleko Žiliny na nás okrem farmára Maťa, vyobliekaného v bielych menčestrákoch, čakalo ešte jedno prekvapenie. Keď sme sa s ním chceli vybrať na farmu, mladý muž sa priznal, že žiadnu farmu nemá. "Mal som ju len prenajatú od bratranca. Farma existuje asi štyri roky a ja som na ňu po práci chodieval, len tak zo záujmu pomáhať. Bol to môj život, najmä kone. Ale chcel by som mať vlastnú farmu. Chodím po zárobkoch, kam sa dá, pretože na to treba veľa peňazí. Momentálne pracujem na východnom Slovensku a montujem vzduchotechniku,“ hovorí Martin.

Prachy alebo žena?

Prečo sa teda tlačil do šou Farmár hľadá ženu? On vraví, že sa tam dostal úplne náhodou. "Ani som nevedel, že sa má nejaká šou nakrúcať. Z televízie sa skontaktovali s bratrancom, lebo na internete predával dobytok. A keďže potrebovali slobodného chlapa z farmy, povedal, že má na svojej dvoch. Vybrali si mňa. Hovorili, že privedú "herečky" na vysokých štekloch a ja ich budem zaúčať farmárčeniu. Tak nech donesú, aspoň bude zábava, povedal som si. Nakoniec vysvitlo, že farmár si má hľadať ženu. Bisťu, ale kdeže si ja hľadám akú ženu?! Keď sa ma však nakoniec spýtali, či do toho idem, súhlasil som. Zviditeľním farmu a ešte bude aj šou. A navyše, ak sa nejaká súca pritrafí, tak čožeby nie, ožením sa," pripúšťa aj túto možnosť Maťo. Či boli lákadlom aj peniaze a koľko mu za nakrúcanie Jojka zaplatila, komentovať nechcel. Ale "bobáky" sa vraj vždy zídu a za deväť dní by toľko nikde inde nezarobil.

Smutné zvery

Nakoniec sme sa na "Maťovu farmu" predsa len vybrali. Na rozsiahlych pasienkoch sa páslo asi desať koní, dve zdatné čierne prasatá Ufko a Mufko a kozy s capkom. Maťo ich priťahoval ako magnet a o chvíľu sa dobehla pritúliť aj sučka Strela, ktorá sa jeho príchodu očividne potešila. Spoza ohrady na nich vykúkali už len dve zvedavé pštrosie hlavy. Po husiach, kačiciach a sliepkach nebolo ani chýru, ani slychu. Asi neskončili v zobáku dravej kane, ktorá roztrhala jednu zo sliepok a Maťo za ňou tak dojemne smútil, ale zrejme na pekáči majiteľa. Okrem smutno pôsobiacich zvierat a neporiadku nebolo na farme ani živej duše.

Drevený zrub

Jediným dôkazom, že sa na farme prednedávnom nakrúcala veselá farmárska šou, bol nový drevený zrub a stará zelená maringotka, kde mladý farmár spával. Boli však zamknuté a Maťo od nich ani nemal kľúče! Drevenicu pre nádejné farmárky dal postaviť majiteľ farmy a tento špás ho mohol vyjsť aj na vyše sto tisíc euro. Najatí majstri zo Zázrivej ju dokázali postaviť približne za mesiac a pol. Maťo pri stavbe pomáhal a zabezpečoval všetko, čo bolo treba. "Non stop som na farme spával. Iba občas som si zbehol do dediny poriadne sa doma osprchovať a zobrať si čisté veci".

"Červíček" spal

Keď bol zrub ako-tak hotový, prišiel televízny štáb a ženy - nádejné budúce farmárky. Čašníčka Júlia (21) sa za Maťom dotrepala už o tretej nad ránom. "Neskoro som išiel spať, takže veľmi ma to nepotešilo, že som musel peši zliezť do dediny a vyvliecť jej batožinu hore na kopec. Preto ten zalezený červíček,“ smeje sa Maťo. "Bol som hrozne unavený. No a keď chceli šou, tak som ju robil." Júlii však nepomohlo ani to, že si s príchodom švihla a predbehla tak barmanku a slobodnú mamičku Janku (22) a Mišku (21), ktorá študuje za zubnú techničku. "Julka spala síce pár nocí so mnou v maringotke, ale tá sa veru nezatriasla. Museli by sme to chcieť obaja," smeje sa Martin. "Nevyzerala zle, ale na môj vkus bola lenivá, a to ma odrádzalo. Podopierala lopatu a frflala, ešte aj keď húsky musela zahnať vykúpať. Viazla aj naša komunikácia. Nemal som sa s ňou ani o čom porozprávať." A tak Julka prvá prišla a prvá aj odišla.

Výčitky kvôli pitiu

Janka sa Maťovi pozdávala viac. Zastala si robotu pri koňoch aj v poľnej kuchyni, kde dievčatá spoločne pred zrubom varievali. Najlepšie vraj boli obaľované jablká od Janky. Ostatné jedlo vraj za veľa nestálo. "Časom sa Janka rozrozprávala, ale bola tichučká, a to mi trochu prekážalo." A čo ešte? "To, že ma vždy sprdla aj pred kamerami, že vraj si veľa vypijem. Ja som čučal, ale ako správny chlap si po robote vypijem. Čo na tom? Nie som dennodenne naliaty v liehu. Veď som mladý, tak sa zabavím. A veď aj ona vypila."

Fiflena z mesta

Miška je vraj fajn, ale niektorí Maťovi zazlievali, že si vybral takú zubaňu. "Mne to neprekážalo. Veď sa učí za zubnú techničku. Zo začiatku som ju sprdol za robotu, ale neskôr ma milo prekvapila. Najhoršie bolo, že ma komandovala, ako čo mám robiť. A keby boli tie jej rady aspoň reálne... Čo mňa ide poučovať ako nejaká fiflena z mesta, keď ja viem, čo mám robiť. Od malička som pri zvieratách a môj otec bol bača. Ale je to baba do voza aj do koča a hlavne hodne ukecaná, čo potrebujem. Inak by tam bola nuda," hovorí Martin. A veruže bolo na farme veselo. Po večeroch, keď štáb odišiel, sa všetci rozprávali, púšťali si hudbu, tancovali a padli vraj aj nejaké bozky. A milý Martin sa pomaly, ale isto nasťahoval do zrubu k dievčatám. Ale, ak si jednu z nich predsa len vyberie, kam si ju nasťahuje? Zrejme asi k rodičom, u ktorých žije.

Sladký farmár

Martin si v dedine vyslúžil prezývku Džejár. Asi si spomenuli na seriál Dallas. "Bol som zaskočený, keď si ma ešte aj na východe v krčme fotili do mobilu. Nechceli ani veriť, že som to ja," smeje sa mladý muž a záujem o jeho osobu mu očividne neprekáža. Maťo síce robí, čo príde, ale v skutočnosti sa vyučil za cukrára. Pečenie a kone miloval nadovšetko. Dnes sa už cukrárstvu nevenuje, aj keď kedysi povyhrával zopár študentských súťaží. Sem-tam upečie tortu, alebo nejakú ozdobí, keď ho o to niekto požiada. A najviac ho teší, že nemusel vypekať vo farmárskej šou.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Smútok u Petra Sagana, emotívny odkaz na rozlúčku: Nikdy na teba nezabudnem...
Most Lafranconi v Bratislave.
Na tomto bratislavskom moste rátajte s dopravnými obmedzeniami: Potrvajú dlhšiu dobu!
(ilustračné foto)
Ukrajinu zasiahli rozsiahle výpadky v energetike: Čo s tým majú spoločné útoky Ruska z predošlých dní?
Torrential rain causing flood.
Počasie nás v posledné dni poriadne potrápilo: Ako bude vyzerať v nasledujúce dni?
Foto
Nechutná dohra finále: Tréneri si skočili do vlasov, potom prišiel holý zadok Prešovčana
(ilustračné foto)
Mestskí policajti v tomto meste uložili minulý rok tisícke pokút: Neuveríte, až akú čiastku predstavujú!
(ilustračné foto)
5 tipov, ako sa rýchlo a jednoducho zbaviť slimákov v záhrade: Pomôžu veci, ktoré máte v kuchyni
Na snímke uprostred predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka počas tlačovej konferencie
Nový návrh novely, ktorý predložili poslanci z Progresívneho Slovenska: Zvýšiť má účasť na politickom živote samosprávy
Je to len pre silné žalúdky, tvrdí
Foto
Diana sa hrabe v špine iných ľudí: FOTO len pre silné žalúdky! Odpadnete, čo za to chce
(ilustračné foto).
Mladá mamička prekonala mŕtvicu: Zvláštne PRÍZNAKY, lekári to neodhalili!
Koniec nechutnému trápeniu Južnej Kórey: Severná Kórea má však podmienku!
Desivé zranenia 25-ročného mladíka v Tatrách: Prežil 100-metrový pád!