Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2010 14:35

Šťastný: Široký je nebezpečný človek a komunistický špión!

Peter Šťastný a Juraj Široký sú na nože. Šťastný o prezidentovi hokejového zväzu povedal, že je nebezpečným človekom a komunistickým špiónom.

Civilný spor, v rámci ktorého na ochranu osobnosti žaluje prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Juraj Široký europoslanca a bývalého manažéra SZĽH Petra Šťastného, odročila dnes sudkyňa Okresného súdu Bratislava I na polovicu decembra.

Široký, ktorý sa z dôvodu zahraničnej služobnej cesty na dnešný proces ospravedlnil a nedostavil, žiada v tomto spore od Šťastného náhradu nemajetkovej ujmy vo výške 16.597 eur (500.001 Sk). V tejto kauze Juraj Široký žaluje Petra Šťastného za výroky, ktoré uverejnili v denníkoch Hospodárske noviny, Šport a v týždenníku Plus 7 dní v roku 2006 na jeho "údajnú pochybnú eštebácku minulosť, neschopnosť, ekonomické aktivity a podobne". Šťastný sa však dnešného procesu zúčastnil spoločne so svojím právnym zástupcom - exministrom spravodlivosti Jánom Čarnogurským.

Široký bol podľa hokejovej legendy "komunistickým špiónom a je mimoriadne nebezpečným človekom pre demokratickú spoločnosť". Podľa názoru Šťastného poškodenie dobrého mena slovenského hokeja spočívalo v tom, že pán Široký pracuje naďalej na takej vysokej pozícii v hokeji.

Sudkyňa dnes oboznámila s doterajším vývojom pojednávania a dôkladne sa zaoberala dodaným spisom Úradu pamäti národa (ÚPN), ktorý sa zaoberal osobou žalobcu Širokého. Išlo o jeho kariérny postup v Zbore národnej bezpečnosti, od jeho služobnej prísahy, vymenovania za staršieho referenta až po jeho pôsobenie vo Washingtone a po prepustenie zo služobného pomeru. Šťastný predložil okrem iného údajné dôkazy a tri dokumenty o údajnom "rozkrádaní v Slovenskom zväze ľadového hokeja a pôsobení Širokého v Harvardských fondoch, kde sa ľuďom sľubovali vysoké výnosy".

Fondy, keď pôsobil Široký, zanikli a až do dvoch miliónov ľudí v bývalom Československu prišlo, podľa názoru Šťastného, až o 60 miliárd bývalých korún. "Ľudia ako Široký sa pritom nabalili," povedal mimo iného bývalý československý hokejový reprezentant. Šťastný vychádza pri svojich výrokoch najmä údajne z verejne známych informácií a z názorov tretích osôb. Proces dnes trval takmer päť hodín.

"Slovensko mohlo mať luxusný multifunčný hokejový štadión pre približne 12-15.000 ľudí. Pozemok by sa získal od mesta. Slovenského občana by to stálo nula korún. Pán Široký považoval môj návrh za neprijateľný-navrhol iný model štadióna, ten model schválený ministerstvom školstva stál štyri miliardy korún. S rôznymi garanciami by to mohlo stáť niekoľo razy viac," domnieva sa Šťastný, keď kritizoval dnes Širokého aktivity a pôsobenie v SZĽH.

Naposledy sa v tejto kauze malo pojednávať minulý rok v júni. Vtedy sa však termín procesu zrušil z dôvodu, že súd odstraňoval nedostatky predloženého dôkazového materiálu v zmysle paragrafu 23 Zákona č. 553/2002 Zbierky zákona o pamäti národa a v zmysle Zákona č. 428/2002 Zbierky zákona o ochrane osobných údajov s poukazom na paragraf 44 odseku 1 Občianskeho súdneho poriadku. Po odstránení nedostatkov predloženého dôkazového materiálu súd mohol stanoviť nový termín pojednávania. Následne však došlo k zmene zákonnej sudkyne.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Na snímke minister dopravy a výstavby SR Jozef Ráž ml. (nominant Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Kysucká diaľnica D3: Minister Ráž tvrdí, že stavať by mohli budúci rok
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách
Vladimir Putin.
Hnev Kremľa: Kvôli úradom čelí partner Putinovej ex problémom! O čo ide?
(ilustračné foto)
Stačil okamih sa rozpútalo sa peklo: Výbuch vozidlo roztrhal na kusy! O život prišlo najmenej 10 ľudí
Vojenské jednotky dobrovoľníkov iránskej armády počas výročnej vojenskej prehliadky v Teheráne.
Blízky východ sa otriasa útokmi, generálny tajomník varuje: Jedna chyba by viedla k niečomu nemysliteľnému!
Čo vás čaká tento týždeň? (ilustračná foto)
3 znamenia, za ktorými sa skrývajú falošní SEBCI: Keď pôjde do tuhého, PODRAZIA vás!
Kate diagnostikovali rakovinu začiatkom roka.
William prelomil mlčanie o ťažko chorej Kate: SĽUB, z ktorého sa tisnú slzy do očí
A elongated white toilet with the seat lid in the up position. The toilet is highlighted with a spot light coming from above. This sparse room has blue-green walls and a dark hardwood floor.
Foto
Viete, čo sa deje po spláchnutí WC? Budete v šoku! Po tomto si dáte dobrý pozor na to, ako to urobíte
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Pátranie so smutným záverom: Mladučká Ukrajinka († 14) si mala siahnuť na život
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Aktualizované
Slovensko predalo švajčiarskym investorom dlhopisy za 635 miliónov eur
(ilustračné foto).
Súdna rada rešpektuje právo na kritiku: Účelové výzvy na stíhanie sudcov však považuje za neakceptovateľné