Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2010 15:11 | Správy | Domáce správy

Sulík vyviazol za tryskáč bez pokuty, Lukáč sa za auto ešte zapotí!

Parlamentný výbor dnes rozhodoval o pokute pre Richarda Sulíka za let lietadlom súkromnej spoločnosti, ako aj o Vincentovi Lukáčovi a požičanom aute.

Posledná šanca pre Lukáča: Platil za požičanie mercedesu?>>

Parlamentný výbor pre nezlučiteľnosť funkcií dnes nepotrestal šéfa parlamentu Richarda Sulíka, ktorý koncom júla letel lietadlom súkromnej spoločnosti na luxusnú večeru do rakúskeho Salzburgu. Pokutu nedostal ani za listy, v ktorých sa obrátil na starostov, aby ešte v septembri vyzvali ľudí k účasti na referende. V oboch prípadoch výbor konanie zastavil.

Potrestať Sulíka za let žiadala opozícia. Výbor už skôr žiadal, aby Sulík predložil faktúru za let. Podľa médií totiž letel lietadlom spoločnosti údajne blízkej podnikateľovi Vladimírovi Poórovi. Ak by doklady neposkytol, hrozila by mu zrejme vysoká pokuta. Sulík vyúčtovanie zverejnil. Koalícii toto vysvetlenie ešte minulý mesiac stačilo, opozícia však požiadala o ďalšie.

Richard Sulík sa môže veselo usmievať, výbor ho nepotrestal

643968:article:true:true:true

Lukáč musí predložiť ďalšie doklady o požičaní zhoreného auta

Lukáč síce predložil faktúru na 1000 eur za požičanie terénneho mercedesu od 15. júla do 15. augusta, auto mu však zhorelo 23. augusta. Poslancov teda zaujíma úhrada aj zvyšných augustových dní. Poslanec Národnej rady SR Vincent Lukáč (SNS) by mal parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií predložiť ďalšie doklady o zaplatení prenájmu auta, ktoré mu v auguste zhorelo. Na podnet predsedníčky výboru Renáty Zmajkovičovej (Smer-SD) o tom dnes rozhodli poslanci.

Konanie voči Lukáčovi beží v tomto výbore od 14. septembra. Dôvodom bolo podozrenie, či národniarsky poslanec neužíval auto zadarmo, čo by mohlo byť chápané ako dar. Podľa zákona o ochrane verejného záujmu totiž verejný funkcionár nesmie dary žiadať, prijímať, navádzať iného na ich poskytovanie alebo získavať iné výhody v súvislosti s výkonom svojej funkcie. To sa však nevzťahuje na dary poskytované zvyčajne pri výkone verejnej funkcie alebo dary poskytované na základe zákona. Ak by tak urobil, hrozí mu finančná pokuta.

Lukáčove výroky o mafii

Lukáčovi neznámy páchateľ podpálil požičané auto v Košiciach. "Je toto normálna krajina? S nikým nemám nijaký spor, nepatrím k mafii, nemám žiadne spory. Bol som desať rokov nezamestnaný," reagoval následne pre Čas.sk Lukáč. Ozrejmil, že auto mu požičal kamarát, aby si ho vyskúšal. "Človek má chuť zobrať samopal a strieľať..." Neskôr pre týždenník Plus sedem dní uviedol, že mafiánov si váži, ako aj oni jeho. Tento výrok pobúril viacerých poslancov NR SR, premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS) ho dokonca vyzvala, aby sa vzdal mandátu.

Lukáč neskôr vyhlásil, že nikdy nijaké kontakty s organizovaným zločinom nemal, vždy aj ako športovec hral čestne a aj ako ústavný činiteľ rešpektuje slušnosť, poriadok a zákony štátu. "Ak som niekoho uviedol do omylu, tak sa ospravedlňujem, nakoľko došlo k posunu medzi slovným významom a mojím vnútorným presvedčením, keďže som bol pri vyjadreniach pre médiá bezprostredne po nešťastnej udalosti pod psychickým tlakom a neuvedomil som si dosah môjho, nie šťastného vyjadrenia," uviedol.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na archívnej snímke z 8. júla 2018 osobný vlak, ktorý sa vykoľajil v provincii Tekirdag,
Hrozivá nehoda vlaku po sebe zanechala 25 mŕtvych: Dočkajú sa pozostalí spravodlivosti?!
Na archívnej snímke z 12. mája 1986 helikoptéra  rozprašuje chemikálie na elimináciu radiácie.
Výbuch v atómovej elektrárni v Černobyle navždy zmenil svet: Tieto chyby sa už nikdy nesmú opakovať
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj mal na linke významných mužov USA: Okrem vďaky nezabudol ani na dôležitú výzvu
"Gera, Germany - September 29, 2012: empty banana cardboard boxes on a pile. Rest of a fleamarket. In this boxes were books for a fleamarket and now they are empty and on a pile for waste."
V prepravkách s banánmi objavili šokujúci náklad: Zamestnancom supermarketov takmer oči vypadli!
Ilustračné foto
Kyjev získa obrovskú podporu: Krajina sa rozhodla zvýšiť sumu na vojenskú pomoc
Gukeš D sa počas Turnaja kandidátov snažil zachovať si chladnú hlavu.
Mladý Ind môže prepísať históriu šachu: Prefíkaná taktika ho dostala až k vrcholu!
Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!