Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.10.2010 10:00 | Prominenti | Zahraniční prominenti

Spevák Milan Sulej z Talentmanie: Bojuje s rakovinou!

Zatiaľ čo ostatní semifinalisti trénujú na priame prenosy a šperkujú svoje vystúpenia, on podstupuje ťažkú chemoterapiu.

Talentmania proti Česko Slovensko má talent: Súboj režisérov>>

Musí pritom bojovať s jej vedľajšími účinkami, aby sa vôbec mohol na priamy prenos dostaviť. Operný spevák Milan Sulej (34), s ktorým sa osud zahral už na začiatku života, musí teraz prekonať jedno z najťažších období v živote. Pred necelým rokom mu totiž diagnostikovali rakovinu. Za dokonalým spevom a pokojným prejavom sa skrýva mnoho bolesti a strachu.

S Milanom sa osud pohráva už od narodenia, keď sa ho vzdali jeho biologickí rodičia. Do troch mesiacov bol totiž umiestnený v dojčenskom ústave v Aši, odkiaľ si ho neskôr adoptovali jeho terajší rodičia, u ktorých vyrástol. Navyše, Milan teraz bojuje s niečím oveľa vážnejším...

Operný spevák, ktorý svojimi áriami už niekoľkokrát očaril publikum, musí bojovať so zákernou chorobou. Dokonca je to také vážne, že každý týždeň podstupuje chemoterapiu. „Pod uchom na pravej strane krku som si nahmatal takú hrčku, ktorá mi neskôr opuchla, a tak som musel podstúpiť operáciu,“ prezrádza Milan, ktorému po tomto zákroku oznámili lekári nemilú skutočnosť.

Nádor, ktorý vyoperovali, bol totiž zhubný. „Operáciu som prekonal minulú zimu, ale ešte stále chodím na chemoterapie,“ pokračuje v rozprávaní Milan, ktorý včera vystúpil v semifinálovom kole Talentmanie. „Povedali mi, že nádor sa im podarilo vyoperovať a všetko by malo byť v poriadku. Aby to však nemetastázovalo, musím dostávať chemoterapiu,“ vysvetľuje svoj boj Milan, ktorý absolvuje chemoterapiu každý týždeň a čaká ho ešte desať. „Dá sa povedať, že to je už len prevencia. Ale pri tejto chorobe nikdy neviete,“ premýšľa spevák.

„Keď skončím poslednú, pôjdem na kontrolu a až potom mi lekári povedia, v akom štádiu je to naozaj,“ dodáva Sulej, ktorý priznal, že skombinovať vystupovanie v šou s cestovaním je niekedy naozaj ťažké. Chemoterapia totiž nie je sranda a jej vedľajšie účinky bývajú často veľmi nepríjemné. „Musím to zvládať. Je mi potom síce veľmi zle, ale po tom jednom dni sa to vždy nejako upraví. Terapiu mávam v utorok a potom mám ešte štyri dni voľna, takže sa to dá,“ šokuje Milan, ktorý tak včera vystúpil iba päť dní po zákernej liečbe.

„Dúfam, že ich budem mať čoskoro za sebou a všetko bude v poriadku, pretože akonáhle človek túto chorobu má, tak nikdy nevie...“ smutne uzatvára Sulej, ktorý si tak za svoj včerajší výkon zaslúži potlesk minimálne dvojnásobný.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Poľský premiér Donald Tusk
Tusk: Poľsko musí zlepšiť protivzdušnú obranu, aby bolo bezpečné ako Izrael
Ilustračné foto
Dvaja manželia kruto zabili svoje ženy: Ľudia povstali, toto nebudeme tolerovať!
Na snímke predseda Súdnej rady SR Ján Mazák.
Opozícia opäť spustila kritiku: Nepáči sa im odvolanie Mazáka z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Český premiér Petr Fiala počas návštevy USA.
Český premiér Fiala pred návštevou Kongresu: Poviem, čo je pre Ukrajinu kľúčové
Foto
Niekdajší zakončovateľ Slovana kriticky na margo klubu: Juniorka? Odpad!
Marek Eštok
Upokojenie situácie musí prísť čím skôr: Štátny tajomník rezortu diplomacie podporil jednotnú rekciu Únie
Lawn crystals water green
Mrazy budú opäť úradovať: Na chladné počasie sa pripravte najmä v týchto častiach Slovenska
Protest pred úradom vlády.
Foto
Pred parlamentom sa zišli stovky ľudí: Protestovať prišli proti zásahom do kultúry či životného prostredia
stará veštica
Desivá predpoveď Baby Vangy o osude Európy: Slová, ktoré naháňajú strach!
Talianska premiérka Giorgia Meloniová
Talianska premiérka sa bude súdiť s profesorom, žiada vysoké odškodné: Aha, čo o nej vyslovil!
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Rokovanie skončilo diskusiou o financiách pre samosprávy: Kedy príde nový zákon do platnosti?
Hasiči zasahujú počas požiaru historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň.
Požiar budovy burzy v Kodani je pod kontrolou: Starobylú budovu postavia nanovo