Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.10.2010 15:50 | Šport | Futbal

Štrbova spoveď: V repre končím pre zdravotné problémy!

Zápas B-skupiny kvalifikácie o postup na ME 2012 medzi futbalistami Ruska a Slovenska (0:1) bol zatiaľ posledný v reprezentačnom drese pre Zdena Štrbu.

Tridsaťštyriročný defenzívny stredopoliar gréckeho prvoligového tímu Škoda Xanthi sa pred dvoma októbrovými kvalifikačnými duelmi proti Arménsku (1:3) a Írsku (1:1) rozhodol pre ukončenie reprezentačnej kariéry, čo neskôr potvrdil taktiež hlavný kouč národného výberu SR Vladimír Weiss st.

"Štrba neprišiel na zraz stopercentne zdravý a požiadal ma o ukončenie reprezentačnej kariéry, čo som rešpektoval,“ povedal vtedy slovenský kouč a pokračoval: "Necítil sa fyzicky dobre a ja som rešpektoval, že raz musí prísť koniec. Rozhodol sa tak, ako sa rozhodol. Určite nám aj teraz v piatok proti Arménsku chýbal, v strede poľa bola jeho neúčasť citeľná, ale keď sa rozhodol pre tento krok, nech sa páči. Všetko sa raz končí."

Z Krásna nad Kysucou pochádzajúci skúsený futbalista odohral v slovenskej reprezentácii dovedna 26 stretnutí, ani raz sa nezapísal do streleckej listiny. Bývalý hráč Púchova a Žiliny debutoval v A-mužstve SR 13. februára 2003 v zápase proti Cypru.

"Nebol to spontánny krok alebo momentálny nápad. Už pár týždňov ma prenasledovali zdravotné problémy. Začala to viróza a k nej sa pridalo raz jedno, inokedy druhé. Cítil som veľkú únavu po každom tréningu či zápase. Nebudem hovoriť o tréningovej záťaži, je normálne, že futbalisti trénujú, no u mňa sa to zbieralo. Prišla nedeľa, zápas v Aténach s AEK, v ktorom som odohral 90 minút a po ňom som sa naozaj necítil dobre. Bol som slabý, malátny, bolelo ma koleno i slabiny," povedal v rozhovore pre piatkové vydanie denníka Šport Zdeno Štrba a pokračoval:

"Nadobudol som jasný dojem, že musím niečo so sebou urobiť. Lebo futbal ešte hrať chcem, dva-tri roky rozhodne, a tak som musel nájsť východisko. V tej chvíli som ho videl v tom, že odovzdám reprezentačný dres. Preto som prišiel za trénerom Weissom a povedal som mu, že v stave, v akom som bol, by som nezvládol zápasy k našej spokojnosti. On mi povedal, že sa dokáže vcítiť do mojich pocitov."

Skúsený stredopoliar tiež uviedol, že do tohto rozhodnutia ho nedotlačili žiadne iné okolnosti a nikto mu nekládol žiadne podmienky. Na internete sa totiž objavilo viacero špekulácií vrátane rozvodu či nezhôd s reprezentačným koučom a spoluhráčmi.

"Nebol za tým spor s trénerom Weissom a ani s jedným spoluhráčom. Bolo to moje osobné rozhodnutie a čokoľvek iné je hlúposť. Samozrejme, že ma takéto špekulácie mrzia a môžem na to len povedať, že to nie je pravda," dodal Zdeno Štrba.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Tohtoročná víťazka Miss Universe Buenos Aires sa stala Alejandra Rodriquez.
Foto
Miss Universe má šokujúcu víťazku: Takéto niečo tu ešte nebolo! To môže zmeniť históriu
Prezident USA Joe Biden
Čo sa to deje? Biden s Trumpom sa vyhýbajú debatám: Neurčitá odpoveď prezidenta
(ilustračné foto.)
Nakupujete oblečenie cez Shein? Európska únia sprísňuje bezpečnostné pravidlá!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje! Odložte svoje kvety na noc dovnútra: Mrznúť bude na väčšine územia Slovenska
Ilustračné foto
Príznak demencie či Parkinsona, ktorý spozorujete v noci: Ak sa vám deje TOTO, zbystrite
Jany a Vierka sa stali prvý krát rodičmi.
Foto
Najšťastnejší deň v živote Janyho Landla a Vierky Ayisi: Narodila sa im zdravá dcérka!
Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Britský kráľ vydal oficiálne vyhlásenie: Karol III. oznámil veľké rozhodnutie
Nitrianskych hokejistov prekvapil René Rendy (uprostred).
Zemetrasenie pod Zoborom! V uliciach Nitry prepukli majstrovské oslavy
požiar ilustračne
V hoteli vypukol požiar, hasiči bojovali s plameňmi dlhé hodiny: Najmenej 10 ľudí zomrelo
Na prestížnej udalosti hľadali nové tváre modelingu.
Foto
Tlačia deti do modelingu: Syn vdovy po Pašekovi st. († 37) ohúril a aha, ako vyrástla Haklovej dcéra!
(ilustračné foto).
Veľká Británia spustila revolučné očkovanie: Vyrieši to jeden z najsmrteľnejších problémov ľudstva
Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?