Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.10.2010 09:49 | Šport | Futbal

Tréner Weiss pred Írskom: Stoch zrejme bude hrať!

Po nečakanej prehre v Arménsku (1:3) sa Slováci predstavia v ďalšom súboji kvalifikácie majstrovstiev Európy proti Írsku v utorok 12. októbra v Žiline.

Tréner Vladimír Weiss stál po jerevanskom zaváhaní pred neľahkou úlohou dostať tím osemfinalistu MS 2010 v JAR opäť do rozpoloženia, ktoré pripraví podmienky na úspešné zvládnutie írskej prekážky.

Situáciu mu komplikuje vykartovanie stopéra Martina Škrtela, absencia chorého stredopoliara Mareka Saparu, pomerne nečakané ukončenie reprezentačnej kariéry defenzívneho stredopoliara Zdena Štrbu, či otázniky nad zdravotným stavom niektorých členov kádra - Miroslava Stocha, Juraja Kucku aj Tomáša Oravca. "Absencia Štrbu je zásah do kostry mužstva, ale treba to rešpektovať, musíme sa naučiť hrať aj bez neho. Zdravotný stav Stocha sa myslím zlepší," povedal pred záverečným kvalifikačným duelom Slovákov v mimoriadne úspešnom roku tréner Weiss.

Kvalifikačná B-skupina je po troch kolách úplne vyrovnaná, prvé tri tímy Rusko, Írsko a Slovensko majú na konte 6 bodov a po jednej prehre. Weissovci v piatok nepotvrdili výhru v septembrovom stretnutí v Moskve s Ruskom (1:0), ďalšie zaváhanie, resp. strata bodov s Írmi, ktorí v Dubline prehrali s Rusmi 2:3, navyše v domácom prostredí by ich mohla poriadne mrzieť.

Veľa napovie aj najbližší výsledok výberu ruskej "zbornej", ktorá sa predstaví v Macedónsku, v tretej konfrontácii skupiny budú Arméni opäť v Jerevane potvrdzovať "slovenské" body proti outsiderovi z Andorry.

"Prakticky celá kvalifikácia začína v utorok odznova. Všetci kvázifavoriti majú 6 bodov a Rusi pôjdu do Macedónska vyhrať, tak ako aj Íri k nám. Verím, že v utorok v Žiline potvrdíme to fantastické chcenie až do konca zápasu s Macedóncami či takticky vyspelý výkon v predchádzajúcich zápasoch s Ruskom, Talianskom na MS, či v predchádzajúcej kvalifikácii v Česku, v Severnom Írsku a v Poľsku. Mužstvo kvalitu má, musíme hrať ale trochu rozumnejšie, trochu s väčšou taktickou disciplínou. Musíme čakať na svoju šancu a neponúknuť ju súperovi," uviedol kouč SR.

Vladimír Weiss za suspendovaného Škrtela povolal Jána Ďuricu: "Videl som ho v zápase so Saturnom a mám o ňom dobré referencie aj od trénera Lokomotivu Siomina. Verím, že to srdce, ktoré dával tímu predtým, ukáže aj teraz. Rátam s ním do základnej zostavy."

Šancu na jubilejný stý štart v najcennejšom drese Slovenska má skúsený stredopoliar Miroslav Karhan, ktorého Mainz momentálne kraľuje tabuľke nemeckej Bundesligy.

Zbabraný zápas v Jerevane je už nepríjemnou minulosťou, všetka koncentrácia už smeruje na konfrontáciu s tímom talianskeho kouča Giovanniho Trapattoniho: "Nie je to také jednoduché, hodiť ten zápas za hlavu. Ale v ďalších dňoch musí byť všetko inak, treba sa z toho poučiť. Boris Kitka bol v Írsku, zápas si pozrieme a rozanalyzujeme," vyjadril sa Weiss, ktorý avizuje aj nutné zmeny v jedenástke, ktorá vybehne na trávnik štadióna pod Dubňom od prvej minúty: "Určite tri."

Slováci v ére samostatnosti odohrali s Írmi doteraz dva zápasy, oba v kvalifikácii EURO 2008. V Dubline v marci 2007 prehrali 0:1, v septembri toho istého roku v Bratislave remizovali 2:2.

Ani Írov neobchádzali vynútené absencie, v súboji s Ruskom si zranil koleno útočník Kevin Doyle. V Žiline sa nepredstaví s určitosťou ani brankár Keiren Westwood, ktorého v tíme nahradil Brian Murphy z Ipswich Town. "Je to pre nás problém, pretože Doyle je veľmi dobrý hráč. Ale máme aj mladých hráčov, ako Long či Keogh. Sú dobrí, ale mladí a bez skúseností, Doyle ich má dostatok aj z Premiership. Ale myslím, že títo mladí hráči sú pripravení nastúpiť v dôležitých zápasoch. Proti Rusku Long ako náhradník hral dobre a strelil gól," vyjadril sa Trapattoniho asistent Marco Tardelli.

"The Green Boys" avizovali prílet v pondelok do Žiliny (14.15 hod), tréning mali v pláne o 19.00. Slováci mali pôvodne trénovať v Žiline podvečer, napokon ale predzápasovú tréningovú jednotku absolvovali už popoludní. Zápas v Žiline s výkopom o 20.30 hod má byť vypredaný, ako hlavný ho povedie Španiel Alberto Undiano Mallenco. Duel bude v priamom prenose vysielať televízia DIGI Sport.

Kvalifikácia EURO 2012, utorok 12. októbra (20.30 hod):
B-skupina:
Slovensko - Írsko
/rozhodujú: Alberto Undiano Mallenco - Fermin Martinez Ibanez, Jesus Calvo Guadamuro (všetci Šp.)/
Predpokladané zostavy:
Slovensko:
Mucha - Pekarík, Ďurica, Saláta, Zabavník - Kucka - Stoch, Hamšík, Weiss - Šesták, Sylvestr
Írsko: Given - O'Shea, Dunne, St Ledger, Kilbane - Lawrence, Whelan, Green, McGeady - Long, Keane

Tabuľka B-skupiny:
1. Írsko 3 2 0 1 6:4 6
2. Rusko 3 2 0 1 5:3 6
3. SLOVENSKO 3 2 0 1 3:3 6
4. Arménsko 3 1 1 1 5:4 4
Macedónsko 3 1 1 1 4:3 4
6. Andorra 3 0 0 3 1:7 0

Ďalší program v utorok 12. októbra:
17.00, Jerevan: Arménsko - Andorra
20.30, Skopje: Macedónsko - Rusko

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Medzi Stupavou a Lozornom došlo k zrážke neosvetleného chodca a auta.
Dráma pri Stupave! Turista tancoval na ceste, takmer zaplatil životom: Zrazilo ho auto
Vinczeová a Dangl sú za každý žart.
Obľúbená zábavná relácia dostala v RTVS stopku! Prečo ju vyškrtli z programu?
(ilustračné foto).
Popredného podnikateľa odsúdili z korupcie: V podvode boli namočené aj jeho dcéry
Foto
Boxerka opisuje desivé detaily z väzenia: Najponižujúcejšie je byť nahá a predklonená!
Vodič jazdil po diaľnici rýchlo, opitý, bez dokladov a v čase zákazu
Foto
Absolútna nezodpovednosť: Jazdil po diaľnici ožratý a bez dokladov! Tam to však neskončilo
Los Angeles, United States - December 18, 2013: View of Hollywood Boulevard at sunset. In 1958, the Walk of Fame was created on this street as a tribute to artists working in the entertainment industry.
Mesto anjelov si pripomenulo genocídu, pri ktorej zomreli milióny: Aké slová zazneli z Bieleho domu?
Manželka Majka stála pri Dušanovi († 81) desiatky rokov.šťastní už 55 rokov.
Foto
Zdrvená manželka speváka Grúňa († 81) Mária o jeho poslednej rozlúčke: Prečo sa neprihovorí láske do neba?
Na snímke zľava Štefan Kuffa, Filip Kuffa a Gregor Kuffa.
Súdny proces s Kuffovcami: Podvody s pôdou a útoky na farmárov?! Vypovedala ďalšia svedkyňa
David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok