Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.09.2010 19:20 | Šport | Hokej

Zvolen pokoril Slovan 4:0, Skalica ledva uhrala víťazstvo nad Trenčínom

Slovan Bratislava podľahol Zvolenu 0:4, v Trenčíne sa zase tešila z víťazstva Skalica, ale rozhodol až samostatný nájazd Kutáleka.

HKM Zvolen - Slovan Bratislava 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

Gól: 38. Pucher, 45. Kovář, 48. Hranáč, 56. Faith. Rozhodcovia D. Konc - Stano, Štefík, vylúčení 2:8, navyše Leskovjanský (Zvolen) 5+DKZ za pichanie, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, navyše 41. Sloboda a Janík (Slovan), 2401 divákov.

Obe mužstvá v predchádzajúcom kole identicky prehrali po samostatných nájazdoch a najmä Slovan mal čo naprávať, aby si naklonil priazeň fanúšikov. Jeho elán však vydržal len úvodnú tretinu, bol však platonický, bez gólového zakončenia a väčšieho počtu šancí. Aj keď brankára Škrečka oveľa viac zamestnával a často domácich prekorčuľoval, za zmienku stála jediná väčšia možnosť Vaica v 6. min, ktorú pozorný Škrečko zlikvidoval. Paradoxne mohli Zvolenčania po prvej davdsaťminútovke viesť, keď tesne pred prestávkou v 20. min trafil Čierny ľavú žŕdku.

Druhá tretina bola v znamení domácej ofenzívy a aj sa vyplatila, v 38. min potrestal brúbku obrancov Slovana Pucher, ktorý šikovne tečoval strelu priebojného Chovana. Až táto nepríjemnosť prinútila favorizovaných hostí, aby pridali, do obrátky si stihli vypracovať dve príležitosti, v 39. min po strele Bohunického usmernil Hujsa puk vedľa a potom Vaicovu strelu v poslednej chvíli stečovala hradba brániacich Zvolenčanov mimo Škrečkovu konštrukciu.

Záverečnú tretinu sa čakal nápor Slovana, no ani presilovka im krídla nedodala. Domáci sa vrhali obetavo do striel a čoraz výraznejšie u nich klíčila nádej na bodový prídel. V 45. ju umocnil krásny gólový prienik Kovářa, po ktorom sa obrancovia hostí mohli opäť červenať. Slovanisti sa odrazu ocitli vo výraznejšej časovej tiesni a keď v oslabení o dvoch hráčov inkasovali v 48. min po strele Hranáča od modrej, bolo zrejmé, že sa zo spletitej situácie už nevymocú. Asi to aj pochopili, pretože zápas už len nedisciplinovane dohrali a v 56. im prehru definitívne osladil Faith v presilovke piatich na troch.

Hlasy:

Ernest Bokroš, kouč Zvolena: "Ďakujem aj divákom, vážime si každého, kto sem zavíta a vytvorí akú-takú kulisu. Hneď sa inak hrá a bolo to aj vidieť. Podali sme oduševnený výkon, s nasadením od prvej do poslednej minúty, hráči ani na chvíľu nevypli. Myslím si, že sme hrali rovnako od začiatku do konca. Druhý gól nás upokojil, každé striedanie sme šli rovnako, trpezlivosť a organizácia hry nám zabezpečila tri body."

Pavel Hynek, tréner Slovana: "Prvú tretinu sme začali solídne, s častými prečísleniami, brejkami, potom mi chýbal väčší pohyb u hráčov, neudržali sme sa na puku, súper nás dostával pod tlak, vyústilo to do vylúčení a domáci sa dostali na koňa. Tretí a štvrtý gól sme inkasovali v oslabení po tom, čo sme sa snažili o otvorenejšiu hru, fauly boli zbytočné, musíme na disciplíne zapracovať."

Robin Kovář, autor druhého gólu Zvolena: "Puk sa dostal ku mne, bol som v rýchlosti, šiel som cez dvoch hráčov, gólman vybehol a ja som 'teplomerom' vsietil. Náš útok hral dobre, no aj celý manšaft, jeden zápas to padá jednej lajne, inokedy druhej, úplne je jedno, kto góly dáva. Tréneri nás výborne pripravili, presne sme vedeli, čo Slovan hrá, hrali sme agresívne, im chýbali sily, v podstate sme ich k ničomu nepustili."


HK Poprad - MsHK DOXXbet Žilina 0:4 (0:1,  0:2,  0:1)

Góly: l. Klouda, 26. Nádaždi, 38. Kopecký, 50. Palovčík.  Rozhdovali: Lauff – Gajan, Tornay, vylúčení: 8:9, navyše: Kasík (Poprad) 10. minút za nešportové správanie, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 3006 divákov

Kamzíci prehrali síce iba v jednom zápase v normálnom čase, no sú na chvoste tabuľky, podobne ako ich dnešný súper, ktorý je len o jednu priečku vyššie. Potvrdzujú sa slová trénera Ján Jaška, že mužstvo potrebuje dlhší čas, aby sa skonsolidovalo. Známe problémy pred sezónou sa plne podpisujú pod terajšie popradské výsledky. Sotva sa súperi rozhľadeli a už domáci Melicherčík lovil v 14 sekunde puk zo svojej svätiny. Paradoxom sa o to z prvého útoku postaral ešte v minulej sezóne jeho spoluhráč, expopradčan Klouda. To síce vyburcovalo domácich k aktivite, ale gól neprichádzal. Naviac, nevyužili ani štyri presilovky, hoci zamestnávali žiilinského Lipovského neustálymi útokmi. Herne boli Podtatranci pohyblivejší, na vyrovnanie v úvodnej dvadsaťminútovke však nemali dostatok síl.

Diváci v úvode strednej časti hry neustále tlačili svojich zverencov pred súperovú bránu. Tlak narastal a v 25. min sa krásne prekorčuľoval pred Lipovského Paločko, prešiel dravo pozdĺž brány, ale puk nezasunul. Hneď na to prišiel trest. Na trestnú lavicu odišiel domáci Mašlonka a po minúte Nádaždi v presilovke zvyšoval žilinské vedenie na 2:0. Poprad znova preladil na vyššie obrátky, no žilinskí obrancovia boli v pozore a vedomí si náskoku, pokojne riešili nebezpečie. Aj ich útočníci boli pri chuti a miestami robili problémy Melicherčíkovi. Potvrdili to v 38 min., keď využili domáce oslabenie o Jasečku a Kopeckým zvýšili na 3:0...

Dobíjaním sa na Lipovského bránu začala záverečná tretina kamzíkov. Diváci stále volali po góle, domácich v "modrom" bol však bez efektu. Pri hre 4:4 sa nebojácne hostia predreli do domácej obrannej tretiny a zľava delovkou Palovčík dal štvrtý gól, ktorý rozhodca po porade s videorozhodcom uznal. O zápase bolo rozhodnuté! Žilina od 52. min hrala presilovku 5:3, nevyužila ju. Na ľade najmä zo strany domácich zavládla nervozita, vylučovalo sa, čo súperi nevyužili. Dve minúty pred koncom hral pre zmenu Poprad 5:3, no bez výhody! Popradskí kamzíci prehrali už tretí zápas bez streleného gólu.

Hlasy:

Ján Jaško, tréner Popradu: "Gól v 14. sekunde akoby nás zarezal. Mužstvo v úvodnej tretine zostalo vlažné a v streleckej letargii. Tretí zápas sme nedali gól. V ďalších dvoch tretinách sme v rozhodujúcich momentoch chybovali, nedali sme ani do prázdnej bránky. Súper vyťažil z toho, že v presilovkách nám dal lekciu, kým my sme v I. štvrtine v štyroch presilovkách nedali ani jeden. Také mužstvo si nezaslúži víťazstvo. Dnes by mal prísť Bartečko. Verím v zvrat situácie a do Skalice už s nami pocestuje."

Anton Tomko, tréner Žiliny: "Aký paradox. V ostatnom kole sme inkasovali vonku šesť gólov, dnes sme dali štyri. Tešíme sa z toho, lebo sme podali perfektný kolektívny výkon celého mužstva, aj keď sme mali problémy so zostavou, keďže štyria hráči zostali doma. Snažili sme sa hrať po celý zápas aktívne, útočne, nie bránením, čo nám vyšlo, preto patrí pochvala chlapcom. Takto by sme mali pokračovať aj v ďalších súbojoch a určite nejaké body nazbierame."


MHC Mountfield - HC'05 Banská Bystrica 1:4 (0:2, 0:1, 1:1)

Góly: 51. Ďatelinka - 1. Rumpel, 1., 53. Tománek, 40. Hudec. Rozhodovali: P. Grečko - T. Orolin, V. Snášel, vylúčení: 7:10, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 2000 divákov  

Po hodoch býva bolenie brucha. Domáci po predchádzajúcich úspechoch tentokrát úvod zaspali a hostia to dokonale využili. Vedúci gól strelil už v 33. sekunde Rumpel, ktorý bol úplne sám a šancu využil. O 13 sekúnd už viedla Banská Bystrica 2:0, keď na konci útočnej akcie bol Tománek. Domáci tréner Július Pénzeš si zobral oddychový čas. Gólostroj hostí síce zastavil, ale martinskí hokejisti sa v ďalšom priebehu nevedeli dostať do tempa a hostia boli vždy o krok vpredu. V druhej tretine sa domáci prebrali z letargie, ale v koncovke im zvlhol pušný prach. Pozorného Šimonoviča neprekonali z vyložených šancí Galamboš, Mikula ani Trokan. Naopak, Hudec po prihrávke Šechného využil v 40. minúte presilovku a hostia odchádzali do kabín do druhej tretine s trojgólovým náskokom. V tretej tretine prišiel vzruch až v druhej 10-minútovke. Najprv v 51. Ďatelinka znížil v presilovke o dvoch hráčov. O dve minúty neskôr však ten istý hráč fauloval Tománka pri úniku a Tománek z trestného strieľania rozhodol o zaslúženom víťazstve hostí.

Hlasy:

Július Pénzeš, tréner Martina: "V úvode akoby sme neboli dobre pripravení. Súperovi sme ponúkli obrovskú výhodu, keď sme ho už v prvej minúte pustili do dvojgólového vedenia. V druhej tretine sme si vytvorili tlak, mali sme aj dosť vyložených šancí, ale šťastena, ktorú sme urazili v úvode sa už k nám nevrátila. V tretej časti sme ešte zápas na chvíľu zdramatizovali, ale potom hostia z trestného strieľania rozhodli. Banská Bystrica išla cieľavedome za víťazstvom, ktoré je zaslúžené."

Milan Staš, tréner Banskej Bystrice: "Po fantastickom úvode sme potvrdili výkon a víťazstvo z Nitry. Strelili sme dva rýchle góly. Potom sme zachytávali útoky Martina už v strednom pásme. Keď sme strelili tretí gól mysleli sme, že to položí Martin na kolená. Nestalo sa to a Martin znížil. Vzápätí sme však gólom Tománka potvrdili naše vedenie. Podali sme bojovný a taktický výkon a som rád, že sme hladko zvíťazili na ľade vedúceho mužstva súťaže."


HK Nitra - HC Košice 2:4 (2:1, 0:3, 0:0)

Góly: 10. G. Saliji (Michal Novák), 16. Kováčik (Čaládi, Špelda) - 20. Tomík (S. Gron, J. Tabaček), 25. S. Gron (Grman), 25. Andrašovský (Kristek, Marcel Haščák), 40. Kristek (Marcel Haščák, Grman)

Vylúčení: 3:4 na 2 min, navyše: S. Saliji (Nitra) a Tomík (Košice) na 10 min za nešp. správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: P. Jonák - Návratek, J. Tvrdoň, 2426 divákov

Zostavy:
Nitra: Fikrt - Špelda, Michal Novák, Rais, Fabian, Bučka, Polák, Hrudík, Kmeč - H. Ručkay, T. Chrenko, S. Saliji - M. Štefanka, D. Moravec, Spilar - E. Čaládi, M. Kováčik, M. Slovák - Románek, Uhnák, G. Saliji
Košice: J. Hudáček - Homer, J. Tabaček, M. Grman, M. Šterbák, Šeda, Deyl, Huba, Hričina - Vorel, Jenčík, Michel Miklík - P. Bartoš, S. Gron, Tomík - Andrašovský, Kristek, Marcel Haščák - Pašek, Martin Frolík, Kriška

Domáci začali pred dobrou kulisou aktívne. Ich úvodné strely ešte Hudáček v košickej bránke zlikvidoval, no polovici prvej časti už lovil puk zo siete. Garip Saliji si dôrazne nakorčuľoval na odrazený puk a zblízka otvoril skóre - 1:0. Tlak domácich pokračoval a hoci sa im presilovky príliš nedarili, udreli pri plnom počte hráčov na ľade. Nitriansky kapitán Kováčik v 16. minúte uplatnil svoj dôraz a na dvakrát prekonal Hudáčka. Hosťom sa ešte do prvej prestávky podarilo znížiť. V 20. minúte zakončil Tomík rýchle prečíslenie šikovnou strelou, na ktorú Fikrt v domácej bránke nemal nárok. V prostrednej perióde sa obraz hry zmenil. Aktívnejší boli Košičania, ktorí hneď v úvode pridali dva rýchle góly. Najskôr sa v 25. minúte v presilovke zblízka presadil Gron a už o 24 sekúnd neskôr Andrašovský efektne využil dobrú prihrávku Haščáka. V 39. minúte vyvinuli domáci veľký tlak na Hudáčkovu bránku, no v najväčšej šanci Nitry Slovák na dvakrát ležiaceho gólmana neprehodil. O niekoľko sekúnd však udrelo na opačnej strane. V 40. min naznačil strelu Grman, prudkou prihrávkou posunul puk voľnému Kristekovi, ktorý z ostrého uhla prestrelil Fikrta. V tretej tretine bola očividná snaha domácich o vyrovnanie, no Košičania svoj náskok úspešne ubránili. Nič na tom nezmenila ani záverečná hra domácich bez brankára. Nitra si v druhom domácom zápase pripísala druhú prehru.

Hlasy:

Róbert Pukalovič, tréner Nitry: "Bola to najťažšia lekcia z vysokej školy hokeja. Zistili sme, ako rýchlo sa dá prehrať dobre rozbehnutý zápas. Za stavu 2:3 sme mali obrovskú šancu na vyrovnanie, no žiaľ nevyužili sme ju. Hneď nato sme dostali štvrtý gól. Rozhodujúci bol z môjho pohľadu prvý gól súpera krátko pred koncom prvej tretiny. Proti takému kvalitnému súperovi nemôžeme poľaviť z koncentrácie ani na dve minúty, nieto ešte na päť. Naši hráči si však zaslúžia veľkú pochvalu, lebo v závere siahli až na dno svojich síl."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Prvú tretinu sme chceli odohrať bez inkasovaného gólu, čo nám však nevyšlo. Veľmi nám pomohol gól z konca prvej tretiny, ktorý nás naštartoval. Na začiatku druhej tretiny sme stopercentne využili naše šance a v závere sme už súperovi nedovolili zdramatizovať stretnutie."


Dukla Trenčín - HK 36 Skalica 2:3 pp a sn (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 33. Tybor, 45. Melichárek - 32. R. Školiak z trestného strieľania, 38. Jass, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Kutálek. Rozhodovali: J. Konc - P. Šefčík, Výleta, vylúčení: 5:8, navyše: 32. R. Školiak (Skalica) 10 min. za hákovanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:1, 1880 divákov.

Stretnutia Dukly so Skalicou boli vždy vyrovnané. Hostia boli úspešní aj v minulej sezóne so ziskom 9 bodov oproti trom. Od polovice úvodnej tretiny mala navrch Dukla, ale ako vždy bez gólového efektu. Neboli využité ani presilovky po jednej na každej strane.

Druhá časť sa začala v tendencii prvej. Prevaha domácich nezúročená ani v presilovej hre od 24. minúty. Na začiatku 32. minúty hákoval súpera v gólovej šanci Chovan a nariadené trestné strieľanie René Školiak premenil. Dukla nevyužila aj ďalšiu presilovku, pri ktorej dokonca inkasovala. So záujmom sa čakalo na tretiu časť hry.

V 39. minúte sa hostia zbytočne radovali z gólu, ktorý nebol rozhodcom po porade s videorozhodcom za posunutie bránky Chovanom uznaný. Presilovka za tento priestupok ostala taktiež bez využitia. V 45. minúte Melichárek využil presilovku domácich na vyrovnanie a za stavu 2:2 sa začalo predlžovať.

Pri predĺžení sa hralo prakticky na bránku hostí s výhodou presilovky, keď v 62. minúte bol vylúčený Školiak a Lakosil všetko pochytal. Nakoniec o víťazovi rozhodol samostatný nájazd Kutáleka a hostia sa radovali z nečakaných dvoch bodov.

Hlasy:

Dušan Gregor, tréner Dukly: "Prvú tretinu sme boli lepším mužstvom a zdalo sa, že tak bude až do záveru stretnutia. V druhej časti sme sa však nepresadili. Hostia sa dostali na koňa a dobrou obrannou hrou pokračovali až dokonca."

Peter Oremus, tréner Skalice: "Veľmi sa tešíme z víťazstva aj keď bolo dvojbodové. Výsledok nás však určite naštartuje k lepšiemu hernému prejavu než doposiaľ."

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich
Na snímke predseda Výboru Národnej rady SR pre pôdohospodárstvo a životné prostredie Rudolf Huliak (SNS).
Fajčenie v kancelárii parlamentu! SaS podá návrh na odvolanie Huliaka
Bojový dron
Irán aktivoval protivzdušnú obranu: Tieto tvrdenia z USA však zaryto odmieta!