Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.08.2010 10:00 | Správy | Domáce správy

Boj slušných ľudí zo Serede s gaunermi: Podpaľači zaútočili!

Skupina aktivistov zo Serede (okres Galanta) vyhlásila boj so zločinnosťou v meste. Gauneri nadránom zaútočili - podpálili firmu brata poslanca a dve autá.

Miestny poslanec Pavol Kurbel (SDKÚ, KDH) patrí medzi aktivistov, ktorí verejne pranierujú kriminálne nešváry v meste, najmä vyčíňanie dílerov drog, organizátorov prostitúcie a autičkárov. "Je verejným tajomstvom, že do nášho mesta si chodia kupovať drogy díleri zo širokého okolia. Alebo gauneri vrátia ukradnuté auto majiteľovi za niekoľko tisíc eur a v prípade prezradenia, kto to robí, sa im vyhrážajú zabitím. Práca polície nie je dostatočná," povedal pre Čas.sk poslanec Kurbel.

V noci úradovali podpaľači. Hasičov privolali k požiaru firmy stavebnín, ktorá patrí bratovi poslanca. V neďalekej dedine, kde býva brat poslanca, zhoreli dve autá. Nočné požiare potvrdil hovorca trnavských hasičov Ivan Peťko. Škody sú  vyčíslené na desiatky tisíc eur.

Horeli dve autá, aj firma brata poslanca

"Prvý požiar osobných áut bol na hasičskú stanicu v Seredi ohlásený o 04.19 hod. K požiaru boli vyslaní traja príslušníci HaZZ s technikou. Po príchode na miesto určenia bolo zistené, že horeli dve osobné motorové vozidlá renault, zaparkované vo dvore rodinného domu v obci Dolná Streda. Tretie vozidlo bolo požiarom poškodené. Požiar zlikvidovali hasiči o 5:10 hod. Majiteľ vyčíslil škodu spôsobenú požiarom 20 000 eur. Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie neznámou osobou," povedal hovorca hasičov. Majiteľom podpálených áut je poslanec Miestneho zastupiteľstva v Dolnej Strede. Podľa miestnych občanov si ho podpaľači pomýlili s bratom seredského poslanca Pavla Kurbela, ktorý býva o niekoľko desiatok metrov ďalej.

"Druhý požiar vznikol na objekte predajne stavebnín v Seredi, miestnej časti Čepeň, (okres Galanta). Ohlásený bol na hasičskú stanicu o 04,22 hod. Na miesto požiaru boli vyslaní dvaja príslušníci HaZZ z hasičskej stanice v Seredi a traja príslušníci z hasičskej stanice v Galante s technikou. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horia výklady a vstupná časť do objektu predajne. Požiar bol príslušníkmi HaZZ zlikvidovaný o 05:15 hod. Majiteľ vyčíslil škodu spôsobenú požiarom na objekte vo výške 30 000 eur a na materiáli 35 000 eur," informoval hovorca trnavských hasičov Ivan Peťko. Vypálené stavebniny patria bratovi spomínaného seredského poslanca.

Niektorí Seredčania, ktorých sme oslovili, sú situáciou v meste zhrození. "Mafiáni v našom meste si myslia, že im nikto nedokáže čeliť. Mnohí ľudia sa ich boja, lebo sa vyhrážajú zabitím. Polícia zatiaľ voči nim poriadne nezakročila," povedala pre Čas.sk pani (45), ktorá zo strachu o rodinu nechce zverejniť svoj meno.

Účasť na dnešnom mimoriadnom rokovaní Mestského zastupiteľstva v Seredi prisľúbil aj policajný prezident Jaroslav Spišiak. "Áno, idem do Serede. Chcem povedať občanom a poslancom mesta, ako radikálne budeme situáciu v Seredi riešiť," povedal policajný prezident pre Čas.sk.  

Rozhorčený list Seredčanov predstaviteľom vlády a polície

Vo výzve predstaviteľom vlády a polície, ktorý podpísalo už vyše 1600 občanov mesta, sa uvádza, že polícia v Seredi si neplní svoje povinnosti pri riešení bezpečnosti a plynulosti cestnej dopravy, pri zisťovaní a riešení priestupkov, pri podávaní alkoholických nápojov osobám maloletým alebo mladistvým. "Je smutnou realitou nášho mesta, že napriek niektorým policajným akciám likvidácie drôg, je tento fenomén najvypuklejší práve v meste Sereď v takej miere, že snáď v inom meste alebo obci tento druh kriminality tak nezaťažuje ostatných obyvateľov. Márne je nekonečné poukazovanie na problémy zverejňovaním poznatkov o nečinnosti príslušníkov polície, márne sú snahy o nápravu, ktoré končia vyhodnotením ako neopodstatnené. V našom meste jazdia motocyklisti po hlavnej ulici M. R. Štefánika bez prilby na zadnom kolese, rýchlosťou okolo 100 km/h. Po bočným uliciach nehovoriac, tieto sú arénou pre motorkárov jazdiacich rýchlosťou okolo 150 km/h bez povšimnutia polície. Naproti tomu občania mesta majú možnosť vidieť, ako si policajti tykajú a podávajú si ruky s osobami, ktoré normálny slušný človek nazve vagabund a takéto osoby v konečnom dôsledku otvorene a verejne demonštrujú svoje postavenie tým, že nerešpektujú a porušujú zákony všade, kde je to len možné za nemej účasti polície," uvádza sa v liste.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Polícia obvinila piatich tínedžerov: Príde vám nevoľno, čo chystali!
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Pokus o falšovanie výsledku amerických volieb: Trump ako spolusprisahanec?!
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Vzťahy USA a Číny sú napäté: Americký minister povedal to, na čo všetci čakali
Biely dom (ilustračná fotografia).
Odhlasovali zrušenie zákona, ktorý bol prijatý pred 160 rokmi! Prekvapí vás, čoho sa týka
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajinci, ktorých sa týka branná povinnosť, majú problém: Nové pravidlá
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta