Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.08.2010 12:22 | Šport | Hokej

Kapuš po senzačnom triumfe Slovana: Petrohrad má priveľa hviezd!

Hokejisti Slovana Bratislava na turnaji Basel Summer Ice Hockey v Bazileji zaskočili aj najväčšieho favorita podujatia, SKA Petrohrad.

Po finálovom triumfe 4:2 nad týmto mužstvom sa slovenský vicemajster radoval z celkového víťazstva. Najmä úspešný výsledok v nedeľňajšom finálovom zápase bol prekvapením pre nejedného hokejového priaznivca.

"Z pohľadu výsledkov hodnotím turnaj úspešne. Za štyri dni sme odohrali štyri ťažké zápasy. Najmä posledné dva mali veľmi blízko k mojej spokojnosti, predviedli sme tam dobré výkony. V kabíne bolo cítiť veľkú súdržnosť aj napriek náročnému programu. Verím, že turnaj nás posunul ďalej, lebo sme si vyskúšali isté varianty zostavy. Avšak výsledok nie je až tak dôležitý, stále je to len príprava. Liga sa začína až v septembri a až tam sa to začne počítať. Samozrejme triumf v Bazileji má svoju hodnotu, pretože na medzinárodnej úrovni nereprezentujeme len Slovan Bratislava, ale celý slovenský hokej," povedal bezprostredne po zápase kormidelník belasých Pavel Hynek.

VIDEO: Góly v zápase Slovana s Petrohradom

Kormidelník belasých sa pri hodnotení turnaja vrátil aj k jednotlivým duelom. "V zápase s Astanou sme boli celý čas pod tlakom, ale podali sme veľmi dobrý výkon. Perfektne zachytal Konrád a trestali sme chyby súpera. Napokon sa na našu stranu priklonila aj šťastena. Triumf nad tímom KHL, aj keď po samostatných nájazdoch, sa vždy cení. Prehra po nájazdoch s Bazilejom určite nebola podcenením súpera z našej strany, prejavila sa však na mužstve únava. Výsledkovo ani herne to nebolo optimálne, ale zaistilo nám to postup do semifinále. Tam sme hrali so Ženevou dobre (6:5), náš výkon hodnotím vysoko. To, že vo finále zdoláme Petrohrad, nikto nečakal. Je to tím, ktorý má nabitý a široký káder."

V belasom drese sa až v troch dueloch postavila do bránky minulosezónna jednotka a člen širšieho reprezentačného kádra Branislav Konrád. Stále iba 22-ročný gólman bol aj vo finále oporou Slovana.

"Najťažší zápas bol asi prvý, pretože sme ho absolvovali po náročnej trinásťhodinovej ceste autobusom. Najmä v posledných dvoch dueloch sme však hrali výborne, v semifinále sme boli lepší a s Petrohradom to bol vyrovnaný zápas. Hráči SKA to nezvládli najmä psychicky, keďže veľa faulovali a to nám hralo do kariet," pripomenul odchovanec nitrianskeho hokeja Konrád: "Hrať proti hokejistom ako Jašin, Afinogenov alebo Nabokov je pre nás akýsi bonus a sme radi, že sme ich zdolali."

Skvelou previerkou pred blížiacim sa začiatkom extraligovej sezóny bol turnaj v Bazilej aj pre staronovú tvár v kabíne Slovana útočníka Richarda Kapuša. Ten mal po niekoľkomesačnej pauze šancu opäť zažiť zápasy proti tímom KHL, keďže ešte v minulej sezóne hrával v tejto súťaži za Togliatti a Novokuzneck.

"O našom celkovom triumfe rozhodla jednoduchosť a bojovnosť. Na môj vkus má Petrohrad zbytočne veľa hviezd a nemajú akýchsi robotníkov, kým my ich máme v mužstve mnoho. Títo robotníci odrobili maximum od prvého do posledného hráča," zhodnotil účinkovanie belasých v Bazileji skúsený R. Kapuš a doplnil: "Určite to od nás nikto nečakal, boli sme aj trochu podceňovaní, najmä pre výšku rozpočtu, ktorým sme sa súperom nemohli vyrovnať. Rozpočet však nehrá hokej, hokej hrajú hráči a my sme tých hráčov mali lepších ako súperi."

Kapuš mal vo Švajčiarsku šancu stretnúť sa aj s bývalými spoluhráčmi z KHL. "Stretol som niekoľko známych. Dvojica bývalých spoluhráčov z Novokuznecka hrá v Astane. Sušinskij, Sokolov a Rybin, tí sú v Petrohrade. Mali sme čas prehodiť zopár slov, pospomínať, porozprávať sa. Bolo to príjemné stretnutie.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

David a Ján (v strede) sú tímu špecialistov nesmierne vďační za pomoc.
FotoVáš Tip
Novinka v Rooseveltovej nemocnici: Pacientom vyrobia novú čeľusť i zuby! Komu už dali lekári novú tvár?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Zvládne Putin financovať vojnu? Ruská ekonomika však čelí ďalšej závažnej otázke
Ilustračné foto
Prichádza ZVRAT v počasí: Teploty sa prudko zmenia! Čo nás čaká cez víkend?
Na prelomenie zákona potrebujú aj hlasy opozície.
Toľkoto majú poslanci zarábať v roku 2024: Z tej sumy spadnete na zadok
People Queue for a Night Show at The Moulin Rouge. Paris, France
VIDEO Svetoznámy kabaret prišiel o svoj poznávací znak: Toto mohlo dopadnúť veľmi zle!
ilustračné foto
Americká loď zaznamenala ďalší zostrel: Zabránili zákernému útoku?
Dentist and patient at medical center. Doctor treats a mature man teeth with dental drill. Orthodontist and prosthetics appointment. Hygiene and teeth healthy.
Nočná mora každého pacienta: Chirurg mu natlačil zubný implantát až do... To snáď nie!
Šimkovičová nakoniec presadila svoj zákon a Machaj tak príde o funkciu.
Foto
Vláda zrušila RTVS: Čo sa bude diať po schválení zákona v NR SR! Odborníčka tvrdí, že to bude stáť veľa
Bratislavské módne dni. Na snímke Martina Zábranská.
Foto
Maca Zábranská opäť pod paľbou kritiky: Drsný odkaz pre herečku! To myslia vážne?
Na snímke odsúdený Mikuláš Černák.
AktualizovanéFoto
Začal sa proces s Mikulášom Černákom: Bleskový koniec súdu!
Foto
Chodeckí snúbenci Černý a Burzalová žijú olympijský sen: Nezastavila ich ani menštruácia!
Alexej Navaľnyj († 47).
Spojenci Navaľného († 47) sa z basy tak skoro nedostanú: Moskovský súd rozhodol o ich osude