Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.08.2010 09:37 | Správy | Domáce správy

Belousovová o facke Matovičovi: Ostal v šoku ako každý zbabelec!

V novom slovenskom parlamente padla prvá facka. Poslankyňa Anna Belousovová dala „materskú“ poslancovi SaS Igorovi Matovičovi.

Belousovová vyfackala Matoviča z SaS, ten to musel rozdýchať>>
Droba o bitke v parlamente: Anča Dlaňová dostala nový význam>>
Sulík po facke Matovičovi: Takto sa dusil od smiechu!>>

Obyčajný človek totiž vo svojom článku nazval Belousovovú Ančou. Tá to nezvládla a podľa vlastných slov sa „jemne dotkla rukou líca Matoviča“. Facka vraj vyzerá inak. Poslanec sa nechal vyfotografovať s rukou na tvári a odkázal jej, že keďže išlo o prejav kresťanskej lásky, nastaví aj druhé líce.

Dopočuli sme sa, že ste dali pánovi Matovičovi v parlamente facku. Neboli sme tam, tak sa chcem spýtať, o čo ide.

- On sa tým ešte chváli! Ja vám teda poviem, len pre Nový Čas, ako to skutočne bolo.

Ako to bolo?

- On vo svojom plátku napísal, že prvé zážitky z parlamentu. Ficovi som povedal toto. A Anči som povedal, že nech si dá dole krížik a bla-bla... Tak Ficovi povie Fico za to, že je chlap, rozumiete. A ja som pre neho Anča za to, že som žena? Akože, ja som s ním husi nepásla. To každý zasran za to, že má gate, tu bude urážať ženy, alebo čo? Tak tento nedorobok mi povie, že Anča! Tak ja som si zobrala tento jeho plátok, išla som za ním a povedala som mu. Akože, pán Matovič, ja nie som pre vás nijaká Anča! Ja sa volám Belousovová. Ja som s vami husi nepásla. A na to ešte niečo zadrel, čo ja som mu povedala, že dajte si pozor, lebo potom to s vami budem riešiť ináč. A tak jemne som sa mu pravou rukou dotkla líca.

Takže nebola to facka?

- Nebola to žiadna facka. Facka vyzerá ináč. Ja som ho chcela trošku... Keď ho niekto nevychoval, ako sa má muž správať k dáme, tak ja som mu to chcela jemne pripomenúť.

A on ako reagoval?

Ostal v šoku. Ako každý zbabelec.

Takže sa vám neospravedlnil?

- Neospravedlnil sa, nie. On sa tam potom, začal nejaké tieto... Vybehol, vyskočil z lavice. Neviem, čo robil. Viete, ale toto podľa mňa nie je normálne správanie. Toto je tá nová politická kultúra? Mňa toto rozčuľuje. Ja nie som žiadna feministka, ale keď Fico je pre neho Fico, ja mám byť pre neho Belousovová. Alebo ženám bude hovoriť nejaká Anča alebo čo?

Mrzí ma teda, že to takto celé vyšlo...

- Viete čo, mňa to nemrzí, pretože jednoducho, ako čo? Ja sa tu mám nechať urážať za to, že som žena a nemám manžela? Ja sa dokážem obrániť aj sama! Nie je problém. Ja ho viem naučiť, ako sa má správať k dáme.

To si asi nebudete rozumieť počas tých štyroch rokov v parlamente...

- Viete, nech sa ospravedlní a nech sa správa slušne. To, že sme poslanci, ešte neznamená, že zabudneme na základy slušného správania. Keď on tak strašne školí o tom, čo je obyčajný človek. Tak nech sa ide pozrieť do ulíc. Ja môžem povedať, že obyčajní slovenskí muži sa ku mne správajú veľmi slušne a toto by si nikto z nich nedovolil, a to som v politike už nejaký ten rok.

Teraz teda budete čakať, či sa dodatočne ospravedlní?

- Či sa ospravedlní, alebo nie, to je len taká nejaká forma. Ale či sa začne správať slušne. Obyčajní slovenskí muži sa správajú slušne k ženám.

AUDIO: Anna Belousovová - Iba som sa ho jemne dotkla!

 

Igor Matovič: Fuk, a už to bolo

Obyčajný človek Igor Matovič zostal chvíľu v šoku. „No takú jednu ,materskú‘ mi dala. Začínala sa schôdza, prišla za mnou a spýtala sa ma, či som písal článok do novín. Povedal som áno, že som tam podpísaný. Pýtala sa ma, či som tú Anču myslel ako ju, a ja, že áno,“ vysvetľoval Matovič. Ten počas víkendu v regionálnych novinách písal o tom, čo Belousovovej vravel v parlamente pri diskusii o Programovom vyhlásení vlády. „Anču som vyzval, nech si strhne kríž, ktorý nosí, lebo si myslím, že politik kresťan by nikdy nemal mlčky tolerovať zlodejov. Tak nech nerobí hanbu kresťanom. Asi sa jej to evidentne dotklo,“ poznamenal Matovič.

Facke, ktorú dostal od Belousovovej, sa čuduje, lebo podpredsedníčku zo SNS evidoval ako ženu, ktorá nazýva poslancov napríklad potkanmi a keď ju nazval vlastným menom, myslel si, že „to znesie normálne“. Poslanec za SaS nebude kroky poslankyne národniarov akokoľvek riešiť a v parlamente do budúcna neplánuje rozdávať akékoľvek fyzické údery. „Pani Belousovová si sama spravila hanbu, ja jej to nebudem vracať a žalovať na ňu,“ dodal.

Matovič však tvrdí, že celkom rád by niekedy vyzval na súboj predsedu SNS Jána Slotu. „Niekedy mi lezie na nervy,“ zdôrazňuje. Igor Matovič sa dostal spolu s ďalšími troma poslancami iniciatívy Obyčajní ľudia do parlamentu na kandidátke SaS, keď sa do poslaneckých lavíc prekrúžkovali z jej posledných miest.

VIDEO: Igor Matovič o facke od Anny Belousovovej

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Foto
Legenda futbalového Slovana vymenil loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!
Zlatica a Patrik sú  dlhoročnými tvárami spravodajstva Markízy.
FotoVáš Tip
Švajdovci niekomu ležia v žalúdku: Kto im chce rozbiť manželstvo?! Moderátori reagujú
(ilustračné foto)
Havarovalo vzácne lietadlo, neprežil nik: Na svete ostalo takých strojov len pár
Na archívnej snímke 2. marca 2019 Kim Jo-čong, sestra severokórejského vodcu Kim Čong-una
Sestra Kim Čong-una ostrejšia ako brat: Jej slová prehlbujú obavy!
(ilusrtračné foto)
Po streľbe na škole pritvrdili: Učitelia si môžu do práce nosiť zbraň!
Športovec a zároveň poslanec hnutia Slovensko Viliam Tankó v ringu dokopal boxera ležiaceho na zemi.
Foto
Škandál Matovičovho poslanca Tankóa: Kopal do ležiaceho boxera! Ako prišlo k incidentu?