Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.07.2010 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Belohorcová na dovolenke s dcérkou: Mám o ňu veľký strach!

„Zmenil sa mi život,“ prezradila Zuzana Belohorcová v exkluzívnom interview. Čas.sk s ňou strávil deň z dovolenky, ktorú si užívala s dcérkou Salmou.

Počas interview Belohorcovej polročná dcérka Salma pokojne spala a tak sa mohla jej prominentná mamička s nami pozhovárať. Času.sk prezradila nielen to, že sa jej kompletne zmenil celý život, ale aj to, že sa zmenila hlavne ona. „Salma je stred môjho vesmíru. Už žiadne kabelky, topánky či nové módne kolekcie...,“ smiala sa šťastná Belohorcová, ktorá však priznáva: „Myslela som, že to bude menej náročné.“

S príchodom bábätka sa dostavil aj strach. „Samozrejme, že sa o ňu veľmi bojím. S Vlastom máme niekedy strach aj zaspať, aby sme ju v noci nepriľahli,“ prezrádza moderátorka, ktorej sa malý človiečik nenasťahoval iba do života, ale aj do postele... A ako to nesie ich vzťah?! Aj to vám Zuzana prezradí v úprimnom interview, ktoré exkluzívne poskytla pre Čas.sk.

598184:full:true:true:true

Zuzana, tvoja maličká Salma bude mať už onedlho pol roka. Čo všetko sa ti po tehotenstve zmenilo?

Mne sa zmenil celý život. Ja som nikdy neverila matkám, ktoré hovorili, že sa človeku po narodení dieťatka úplne zmenia hodnoty. Moja mamina vychovala tri dcéry vždy mi hovorila „Zuzi, všetko pôjde bokom. Tie tvoje kabelky, topánky, aj Vlasto – to všetko pôjde bokom.“ A je to tak. Ona je teraz pre mňa stred vesmíru. Salma je to najdôležitejšie a ja som tak šťastná, že ju mám a že je zdravá.

Jasné, zdravie je u dieťatka to najdôležitejšie...

Presne. Možno to znie ako klišé, ale to zdravie je to najdôležitejšie. Je veľa detí, ktoré sú rôzne prípady, aj keď pozeráme nejaké relácie, kde sú všetky tie ľudské nešťastia, tak sme s Vlastom radi, že ju máme a že je v poriadku. Je to naše zlatíčko.

598169:full:true:true:true

Spomínala si, že Salma je popredu. Ako si to myslela?

Je to šikulka. Napríklad, keď mala necelé štyri mesiačiky, tak už chcela sedieť a pani doktorka povedala: „Tá vaša Salma, to bude čertík.“ A to je čertík (smiech). Som rada, že vie dať o sebe vedieť. Bude to živé dieťa (smiech).

Materstvo však uberá aj veľa energie. Nájdeš si aj čas na seba?

Teraz som oddýchnutá, pretože som bola týždeň u rodičov v Žiline a týždeň v Štúrove, kde som mala pomocníkov v podobe rodičov a sestier. Je to super, pretože v Prahe som na to úplne sama a v dobrom závidím všetkým, ktorí majú okolo seba dedkov a babky, pretože to je úžasná pomoc.

Nemáš žiadnu pomocníčku?

Mám jednu pani, ktorá mi občas pomáha, ale je to iné ako rodina.

598177:full:true:true:true

Takže všetko v pohode stíhaš?

Momentálne som oddýchnutá, ale musím povedať, že okolo dieťaťa je veľa roboty. Mala som pocit, že to bude menej náročné. Ale na druhej strane sa zas hovorí, že veľa starostí, ale aj radostí. A Salma mi teda robí naozaj obrovskú radosť. Takže myslím, že ten čas, ktorý jej venujem, je naplno využitý, pretože keď matka vidí, aké jej dieťa robí pokroky, to je to najväčšie šťastie.

Koľko hodín denne spávaš?

S tým spánkom je to pri tom dieťatku už trošku horšie... Ja som totiž milovala spánok. Keď sme neriešili prácu, tak sme niekedy s Vlastinom preležali aj celý víkend. Boli sme veľkí spachtoši a musím priznať, že tohto som sa veľmi bála, ako sa to zmení. Nuž, a naozaj toho veľa nenaspím – skôr by som povedala, že je to taký polospánok – veľmi jemný a nepokojný.

Salma spáva s vami v posteli?

Áno. Veď sa aj bojíme, aby sme ju nepriľahli. Takže niekedy spím iba v jednej polohe na boku a ani sa radšej nepretočím. Niekedy sa na ňu dívam aj celú noc, pretože pre mňa je to úplne najpríjemnejší pocit, keď ju môžem pozorovať ako spí, ako ležká a je spokojná. A ráno už čaká, kedy sa obaja zobudíme a Vlasto s ňou začne vystrájať. Pretože ten "tatínek" blbostičky robí veľmi rád (smiech). Na to je on špecialista. Samozrejme, aj v čase, kedy je to najmenej potrebné ju vždy rozblázni.

598178:full:true:true:true

Ako to zvláda Vlasto, keďže sa vám takýto malinký človiečik nasťahoval nielen do postele, ale aj do života?

Tak, času máme na seba už menej. Ale myslím si, že keď sa chce, tak sa dá všetko. Dá sa aj venovať partnerovi aj dieťaťu, ale už to musí človek nejakým spôsobom rozplánovať. Keď som prišla s malou z pôrodnice, tak aj napriek tomu, že som mala doma maminku, ktorá mi varila a pomáhala, tak som sa niekedy nemala ani čas osprchovať. Stalo sa mi, že som sa podvečer spamätala, že som nebola ráno ani v sprche. Mama ma však ubezpečila, že si v tom onedlho urobím rytmus a je to tak.

Zmenilo to nejako váš vzťah?

S Vlastíkom to zvládame – dokonca už s malou aj cestujeme. Sme taká malá rodinka (smiech).

VIDEO: Zuzana prezradila, z čoho má najväčší strach

Spomínala si, že si v Prahe sama. Radíš sa napríklad aj s nejakými prominentnými mamičkami, ktoré majú malé deti alebo nedávno porodili?

S Andreou Verešovou si stále voláme, že sa musíme stretnúť, ale zatiaľ nám to priveľmi nevyšlo, pretože obe máme málo času. Alica Bendová ma bola pozrieť v pôrodnici a spolu sme rozoberali aj pôrod. Volám si s Andreou Vránovou, radím sa s Evou Aichmajerovou... Mám kopec takýchto mamín v okolí. A vlastne aj v tom sa tá žena zmení – kedysi ma zaujímali kabelky, topánky, alebo aká je nová kolekcia, tak teraz obzerám kočíky a detské vecičky. Aj lifestylové časopisy nahradili časopisy pre mamičky.

598183:full:true:true:true

Apropo – detská móda... Ako veľmi si na tom ulietavaš?

Ja sa priznám, že som v obrovskej výhode, pretože moja staršia sestra má dcérku, takže mi všetko pekne zbalila do piatich obrovských vriec a takto mi to bude odovzdávať každý rok. A aj sme kopec vecí podostávali... Aj napriek tomu mi to však nedá – chodím často do obchodov a malá má už väčšiu garderóbu ako mamina. Ale nejde to ignorovať, pretože tie veci sú tak krásne, že vždy jej niečo kúpi... Ale nemíňam zas priveľmi, pretože to nemá význam, keďže tie malinké deti veľmi rýchlo rastú. Veľmi sa teším, že mám dievčatko, pretože pre ne je tá móda krajšia a môžeme ich parádne vyčačkať (smiech).

Určite máš o svoju dcérku strach. Čoho sa obávaš najviac?

Pre prvorodičku je všetko úplne nové, takže ja som sa ju prvýkrát bála aj okúpať. V nemocnici mi pôrodné asistentky ukazovali ako sa kúpe bábätko a ja som ich prosila, aby ju okúpali aj na ďalší deň (smiech). Zo začiatku som bola maximálne opatrná a pri prezliekaní som sa bála, aby som jej náhodou nezlomila ručičku... Ale do všetkého sa človek dostane. Samozrejme, že sa o ňu bojím – napríklad ma straší aj syndróm predčasného úmrtia, aj keď máme špeciálne monitorovacie prístroje... Ale toho by som sa nikdy nechcela dožiť – radšej si to ani nepredstavujem. Som rada, že je zdravá a rastie do krásy.

598185:full:true:true:true

Zuzana so svojím otcom a dcérkou Salmou

Vyzeráš byť absolútne vyrovnaná a šťastná. Nemala si ani popôrodné depresie?

Nie – u mňa šestonedelie prebehlo v poriadku. Ja som taký vyrovnaný človek, ktorého nič nerozhádže a mám pocit, že to malá zdedila po mne. Je taká pokojná, krásne spí, krásne papá, vôbec neplače a veľa sa smeje. Trošku som sa obávala, že bude trysková myšička ako Vlastík, pretože ten je dosť zrýchlený... Uvidíme, možno neskôr.

VIDEO: Zuzana a jej každodenné povinnosti s dcérkou


Za priestory na fotenie ďakujeme rekreačnému komplexu Vadaš v Štúrove.

Už zajtra si môžte pozrieť, ako vyzerá Zuzana Belohorcová v plavkách iba pár mesiacov po pôrode! Čas.sk má exkluzívne zábery!

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marek Eštok
Eštok v Číne: Príprava na Ficovu návštevu! Čo sa tam dialo?
Predseda vlády Maďarska Viktor Orbán.
Viktor Orbán sa na konferencii konzervatívcov rozrečnil: Pozrite sa, čo povedal o Maďarsku!
(ilustračné foto)
Slovensko sa dočkalo veľkej pocty: Fínsko nám venovalo najnovšie číslo časopisu! TOTO v ňom je
Zuzana Ťapáková a Ľuboš Machaj.
Napätie v RTVS rastie: Odvolal riaditeľ Machaj šéfku marketingu Ťapákovú?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
(ilustračná foto)
Narazil do auta aj do múra, ani to ho nezastavilo: Neskutočné, koľko vodič nafúkal!
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
(ilustračné foto).
Muž neďaleko Dolného Kubína vpálil do stromu! Hrôza, čo polícia neskôr zistila
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Čo trápi ľudí v regiónoch?
Foto
Čo NAJVIAC trápi Slovákov: Prieskum odhalil trpkú realitu! Čo by podľa odborníkov pomohlo?