Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.05.2010 06:00 | Správy | Domáce správy

Slovenská matka - rekordérka: Toto je mojich 17 detí!

Porodila 17 detí! Nový Čas objavil v osade Fejséš v Kráľovskom Chlmci Evu Ádyovú (46), ktorá spolu s manželom Antonom (44) splodila 10 dcér a 7 synov.

Najstarší má 27 rokov, najmladší dva a žiadne z ich detí nepochádza z dvojčiat či trojčiat. Skúsení pôrodníci tvrdia, že ide o raritu, ktorá sa vymyká z normálu nielen v našich zemepisných šírkach.

„Kým ja som z trinástich detí, môj muž len z troch. Brat s manželkou však čakali na prírastok až 15 rokov a po umelom oplodnení majú jedny trojčatá. Ja som ale rodila až 17-krát,“ pochválila sa matka-rekordérka. Všetkých 17 detí má so svojím mužom, ktorý je momentálne bez práce. Eva sa točí iba okolo detí a domácnosti, pretože je stále na materskej.

Jej najstaršie dieťa je Marián (27), ktorý už má dve deti. Až troch potomkov má dcéra Eva (25), dvoch Anton (24) a jedného Denisa (18). Ďalší súrodenci prišli na svet v poradí Štefan (21), Valter (19), Viktória (17), Edina (16), Klaudia (14), Zsolt (13), Nikolas (12), Nikoleta (11), Diana (10), Sabina (9), Regina (7), Evelin (6) a najmladší je Alex (2). Dátumy narodení si pamätá aspoň približne, no s menami má problémy.

Kliknite na fotku - otvorí sa vo väčšom rozlíšení

561259

„Občas sa pomýlim pri dievčatách, napokon veď je ich až desať,“ s úsmevom hovorí Eva Ádyová, ktorá viac rodiť neplánuje. „Už dosť, lebo okrem troch najstarších detí, ktoré majú svoje rodiny, sa v domčeku tiesnime až šestnásti,“ posťažovala sa rekordérka. „Všetci musíme vyžiť len z 530 eur. Je jasné, čo varíme - len lacné jedlá, najmä zemiaky a fazuľu,“ dodala.

Primára košickej gynekologicko-pôrodníckej kliniky Ladislava Rosochu počet detí Evy Ádyovej zaskočil. „Počul som o dvanástich či trinástich deťoch, ale sedemnásť, to je v našich zemepisných šírkach rarita aj z medicínskeho hľadiska!“

Kniha rekordov: Chceme ju!

Autor Slovenskej knihy rekordov Igor Svítok o matke s takým vysokým počtom vlastných detí ešte nepočul. Odporúča jej, nech sa k nim čo najskôr prihlási. „Ak nemajú prístup na internet, tak im vieme prihlášku poslať aj poštou,“ dodal Svítok. K prihláške treba priložiť kópiu rodných listov a spoločnú fotografiu. Potom už len počkať na potvrdenie a rodinka sa bude môcť popýšiť zápisom do Slovenskej knihy rekordov.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Nitriansky spasiteľ Stavjaňa: Ako to vyzerá s jeho budúcnosťou?
Fiona sa priznala k vražde svojho priateľa.
Fiona chladnokrvne zavraždila svojho priateľa († 42): Zavliekla ho do spálne a nasledoval horor! Mrazivé detaily
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Historické stretnutie odložili: Turecký prezident cúvol! Čo sa stalo?
Biely dom (ilustračná fotografia).
Prekvapivé rozhodnutie: USA odložili svoje plánované sankcie! Prečo to urobili?
Poľský minister zahraničných vecí Radoslaw Sikorski a ruský prezident Vladimir Putin.
Poľský minister sa obul do Putina: Dúfam, že nebude taký ŠIALENÝ a... Na jednu vec sa musia pripraviť
Ilustračné foto
Ťažko zranená matka porodila dievčatko a zomrela, neskôr skonalo aj bábätko: Detaily nešťastia z Gazy vám vtisnú slzy do očí
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
Blinken varuje: Ak s týmto Čína neprestane, USA zakročia! Hovorí o hrozbe pre Európu
lady feeding her dog , cozy kitchen interior, panorama, copy space. Healthy nutritive full of vitamins and minerals dog food
Čo ľudia nespravia pre peniaze: Povolanie len pre silné žalúdky! Domáci miláčikovia to ocenia
Ilustračné foto
To snáď nie: Irán sa dohodol na bližšej vojenskej spolupráci s TOUTO krajinou!
(ilustračné foto)
Nečakaný krok USA: Sťahujú časť svojich vojakov! Čo sa to deje?
Ilustračné foto
Študenta brutálne umučili na smrť: Popáleniny, rozdrvené kosti a rezné rany! Všetko bol nakoniec OMYL?
Jeden z vodičov, ktorý mal z nezistených príčin prejsť do protismeru, mal pozitívnu dychovú skúšku na alkohol.
Hrôzostrašná nehoda pri Piešťanoch! Opitý vodič prešiel do protismeru, nasledovalo peklo