Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.05.2010 15:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Tajomstvo Karin Haydu: Skoro zahynula pri autonehode!

„Zaspala som v sto kilometrovej rýchlosti a rútili sme sa do protismeru,“ šokovala Karin Haydu, ktorá tu vďaka hrozivej autonehode už nemusela byť.

Miluje rýchlosť, ale už nie je takým adrenalínovým šialencom, ako bola. Už totiž nie je zodpovedná iba sama za seba, ale aj za dcérku Vanessku, ktorej chce ísť príkladom. A keď chce zažiť rýchlosť, zájde si na rýchlostnú dráhu a dosýtosti sa vyblázni. Už si však dáva oveľa väčší pozor a neriskuje. Na svedomí to má aj hrozivá autonehoda, kde stačili sekundy, a talentovaná moderátorka a herečka by už nebola medzi nami... Pre Čas.sk o tomto tajomstve porozprávala v šokujúcom interview:

Ako sa ti jazdilo v takomto rýchlom aute?

Výborne. Už som si vyskúšala aj rýchlostný okruh v Brne a teraz už mám český aj slovenský. Ale bola som obmedzovaná autom predo mnou, takže som nemohla ísť úplne tak, ako som si predstavovala.

Chcela by si si to teda vyskúšať ako plnohodnotný pretekár a úplne sa vyblázniť? Si taký adrenalínový šialenec?

Ja som adrenalínový šialenec a bola som ešte väčší, než som sa stala matkou. Samozrejme, že teraz už nemôžem tak veľmi riskovať a musím si dávať väčší pozor... Ale napríklad – v tom Brne, som sa zúčastnila normálnach pretekov. Aj keď boli amatérske, bolo to super.

554668:full:true:true

Karin miluje rýchlu jazdu. Teraz je však oveľa opatrnejšia, ako v minulosti

Čo všetko si skúšala predtým, ako si porodila Vanessku? Boli to aj iné adrenalínové športy či nebezpečenstvá?

Ja ani tak nevyhľadávam nebezpečenstvo, ale mám veľmi rada rýchlosť. Veľmi rada chodím na korčule, na bicykel a vôbec šport ako taký, ma veľmi baví. Bavia ma športy, kde môžem dosahovať nejaké výsledky. Napríklad zbierať body, dávať góly alebo hrať na rýchlosť... Napríklad aj keď som bola na základnej škole, tak som behávala šprinty – rýchlostné trate. Ja mám rada, keď môžem prekonávať samú seba.

Hrozilo ti niekedy aj nejaké nebezpečenstvo? Mala si počas športu nepríjemnú nehodu?

Na korčuliach som našťastie nehodu nemala, pretože to vedia byť poriadne škaredé nehody... Ja som ale veľmi zodpovedná a aj keď nenosím prilbu, vždy mám chránené aspoň kolená a dlane. A k tomu samozrejme vediem aj naše detičky (Karin má dcéru Vanessku a jej priateľ má dcéru z predošlého manželstva, pozn. red.). A nejaké úrazy? Dvakrát som mala otras mozgu.

554673:full:true:true

Moderátorke to za volantom rýchleho auta naozaj seklo

Počas akého športu si mala tieto úrazy?

To bolo ešte v detstve. Raz som skočila z postieľky, pretože som rodičom ukazovala ako sa skáče žabka... A potom to bol ešte jeden nepríjemný pád, ale pri športe som sa zatiaľ nezranila...

Rozprávali sme sa hlavne o rýchlej jazde a autách. Naozaj si taký cestný pirát aj v civile?

Priznám sa, že som bola. Ale už si dávam naozaj pozor, pretože už nemám zodpovednosť iba sama za seba, ale aj za Vanessku, z ktorej chcem vychovať slušného človeka. A už mám dosť rokov na to, aby som robila takéto hlúposti. A za volantom nie som pirát – to sa skôr idem vyblázniť na takúto rýchlostnú trať, ako niekde na verejnej komunikácii, kde sa môže čokoľvek stať. Tam určite nie.

Prezraď, ako najrýchlejšie si už v civile išla? O koľko si prekročila povolenú rýchlosť?

Najrýchlejšie som išla 240 km/ hod., ale to bolo na spomínanom rýchlostnom okruhu v Brne.

554666:full:true:true

Adrenalínovú jazdu si dokonalo užila - pozrite, aká bola šťastná, keď vyšla z auta...

Tam to je povolená rýchlosť... Ale čo v civile – napríklad na diaľnici?

Asi 215 km/hod...

Tak to už je dosť veľká rýchlosť. Karin, vyzerá to tak, že si dobrý šofér a zvládaš aj krkolomné kúsky. Mala si vôbec niekedy autonehodu?

Ja som napríklad absolvovala cestu po celej Európe. To som bola ešte s mojím exmanželom. Nakúpili sme si bedekre, naštudovali sme si mestá a pamätihodnosti, ktoré sme chceli navštíviť a skoro celú cestu, čo bolo vyše 10 000 km, som odšoférovala ja.

Takže si vynikajúci šofér?

Ja si myslím, že mám dosť rýchle reflexy a predvídam. Napríklad sa pozerám na kolesá autu, ktoré je predo mnou a nezdá sa mi ako šoféruje... Takže si na premávke dávam veľký pozor, aj keď človek nikdy nevie, pretože nie sme tam sami a veľakrát tie nehody, ktoré sa stanú, nie sú z vašej viny....

Takže mala si nejakú autonehodu?

U mňa bola jedna jediná a to bolo už dávno... A to bola taká tá nepríjemná, čo by som chcela apelovať na všetkých vodičov, pretože som havarovala pre mikrospánok.

554678:full:true:true

Karin na rýchlostnom okruhu v Orechovej Potôni

Čo presne sa stalo?

Ja som vedela, že už si sadám za volant unavená... Nemala som, ale keďže som v Prahe skončila neskoro prácu a na druhý deň skoro ráno som mala zas prácu v Bratislave, tak som nemohla prespať a musela som ísť do Bratislavy autom. A dodnes to ľutujem...

Bolo to vážne?!

Bolo to veľmi nepríjemné. Bola vtedy kalamita a stalo sa to na obávanej Vysočine. Tam som v sto kilometrovej rýchlosti zaspala a... Našťastie vtedy boli záveje, takže som nešla rýchlejšie. Spolujazdkyňa, ktorá je tiež mimochodom známa osoba, na mňa len skríkla „Karin“ a v tom som sa prebrala.

Preboha, ako to dopadlo?

Boli sme v ľavom pruhu a rútili sme sa na kamión. Tak som hneď začala pribrzďovať a šofér toho kamiónu tiež videl, že sa niečo deje, tak tiež začal brzdiť. My sme ho predbehli, čelne sme narazili do pravých zvodidiel a otočilo nás do protismeru. Našťastie, auto, čo išlo za kamiónom sa nám stihlo vyhnúť. Potom ma ešte otočilo o 180 stupňov a zostali sme stáť v odstavnom pruhu pri zvodidlách v smere jazdy. To si dodnes pamätám, že vtedy boli pri nás nielen moji, ale aj jej a neviem akí ďalší anjeli...

VIDEO: Nenechajte si ujsť Karin Haydu za volantom rýchleho auta

554741

Stalo sa vám niečo?

Našťastie nikomu sa nič nestalo. Dokonca sme sa ani neudreli. Bol to zázrak.

Nebála si sa po tejto hrozivej nehode sadnúť za volant?

Nie, ja som to dokonca ešte vtedy odšoférovala do Bratislavy, keďže auto bolo pojazdné (smiech).

VIDEO: Karin o hrozivej autonehode

554734

VIDEO: Moderátorka o tom, že je adrenalínový šialenec

554714

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo