Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2010 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Kristína ide na Eurovíziu: Bude s Horehroním úspešná?

Zvíťazila v národnom kole Eurosongu pomerne ľahko, ale 25. mája na ňu čaká v Osle semifinálové kolo, kde bude súťažiť so spevákmi z 39 krajín.

Kristina (22) priznáva trému i skutočnosť, že organizátori medzinárodnej súťaže vedia o podozrení, že jej Horehronie má "ukradnutú" melódiu.

Život Kristíny Pelákovej, ktorú poznáme pod umeleckým menom Kristina, sa po víťazstve v národnom kole Eurovízie zmenil. "Zmenil sa v tom, že prvý týždeň som si vždy vydýchla až doma večer o dvanástej. Sadla som si a nohy ma strašne boleli. Bola som z toho úplne hotová. Teraz je to už voľnejšie, vystúpenia mávam cez víkendy. Ale som šťastná, pretože naberám skúsenosti."

Kristína, ktorá žije s priateľom Mariánom vo Vajkovciach pri Košiciach, neustále pendluje medzi Košicami a Bratislavou a ďalšími mestami, kde vystupuje, na rodičov v rodnom Svidníku sa jej však čas podarí nájsť.

Generálka v Slovinsku

S mladou speváckou sme sa stretli pred jej odchodom do Slovinska, kde mala naplánované vystúpenie v miestnej televízii. Hoci po víťazstve Horehronia sa hovorilo o vystúpeniach vo viacerých európskych krajinách, nakoniec zostalo len pri Slovinsku. Vystúpenie v Ľubľane berie Kristína a jej tím ako generálku do nórskeho Osla, kam cestuje už 15. mája. „Je tam veľa sprievodných akcií. 16. mája je prvá generálka, potom tlačovka. Má tam vystúpiť nórsky gitarista, ktorý je fanúšik Horehronia a vyzve ma, aby sme zaspievali spolu,“ prezrádza Kristína.

„20. mája je druhá generálka, spojená s veľkou tlačovkou, na ktorej sa zúčastním ako autor hudby. Musím si vymyslieť nejaký príbeh ohľadom tvorby piesne,“ doplna ju so smiechom hudobný producent Martin Kavulič.

Do Nórska cestuje Kristína s Hankou Servickou, ktorá spieva v piesni svoj part v takzvanom anjelskom speve, a so štyrmi tanečníkmi. Podporu jej bude robiť i fotograf a asistent a samozrejme otcovia Horehronia - Martin Kavulič a autor textu Kamil Peteraj.

Aké sú šance?

Horehronie pôsobí ako šou premyslená do najmenšieho detailu, svetové súťaže sú však zvyčajne skôr otázkou politiky ako sympatii ľudí. Hoci na stránkach Eurovízie sú na Kristínu pozitívne ohlasy, všetko môže byt inak. „Zatiaľ máme dobré referencie, je šanca postúpiť minimálne do finále. Lenže v prvom kole dáva polovicu hlasov porota a polovicu ľudia. Väčšia šanca je u bežných ľudí, v porote je väčší priestor na lobing. Minulý rok bolo semifinále len o ľuďoch,“ uvažuje realisticky Kristína.

Svetová súťaž sa bude konať na obrovskom štadióne, na ktorý sa zmestí až 30-tisíc ľudí. Nerozklepú sa Svidníčanke kolená natoľko, že nebude schopná vystúpiť? „Dúfam, že to zvládnem tak ako národné kolo, keď som tiež mala trému. Nemala som skúsenosti, bolo to po prvý raz. Teraz bude zodpovednosť oveľa väčšia, ale nemôžem to brat smrteľne, nejde o život.“

Tieň podvodu

Samozrejme, nás zaujímalo, či aj do Oslo doletel chýr o podozrivej podobe medzi Horehroním a macedónskou piesňou Oj devojče. „Do EBU (The European Broadacsting Union - organizácia, ktorá zastrešuje Eurovíziu) prišiel emailom oznam, pravdepodobne anonymný, že naša pieseň je ukradnutá. EBU požiadalo o stanovisko STV, STV nás oslovila a dali sme vyhlásenie, že pieseň je čistá. Poslali sme notový záznam, prezreli si tam naše video i video macedónskej ľudovky a stanovisko bolo, že nás oficiálne zaradili do súťaže koncom marca. Predpokladáme, že Martin, ako autor hudby, môže dostať na druhej tlačovke takúto otázku od novinárov, preto tam ide,“ uzatvára tému Kristína.

VIDEO - Kristína: Horehronie

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Začínala ako 13-ročné dievčatko v seriáli Na parket!
Foto
Z detskej hviezdičky prerástla k najlepšie plateným herečkám! Žne jeden úspech za druhým
Ilustračné foto
5 JEDNODUCHÝCH trikov, ktoré udržia váš domov čistý a voňavý! Zaberú minimum času
Originálne tvarovaná karoséria s dvojfarebným lakom priťahuje pozornosť.
Foto
Mazda MX-30 R-EV: Haniť či chváliť? Takto v skutočnosti funguje!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Pozvú Putina na summit G20 do Brazílie? Macron pripustil aj túto možnosť
(ilustračné foto).
Autobus sa zrútil z mosta a začal horieť: Zomrelo 45 ľudí, prežilo len osemročné dieťa!
Ryunosuke Omori brutálne vypol svojho súpera!
Takúto rýchlosť ste ešte nevideli: Japonský bojovník brutálnym KO ohúril celý svet!
Záchranári zasahujú po útoku ruskej armády v meste Odesa na juhu Ukrajiny.
Ukrajina vo veľkom buduje obranu: Tisícky protitankových bariér v Odeskej oblasti
Silný náraz usmrtil dôchodcu.
Predsviatočný večer v znamení tragédie: Vodič zrazil starčeka († 76) na bicykli
Maia Kennedy
Foto
Britka má rovnakú diagnózu ako Kate: Viem, čím si musí princezná prechádzať
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Do NATO sme vstúpili pred dvomi dekádami: Blanár zaujal k veci jasný postoj
Jozef Bíreš, minister pôdohospodárstva
Ďalšia zmena na vysokom poste: Exminister pôdohospodárstva príde o túto funkciu
high winds in a dust storm at a campground destroying a tent
Pred slnečným víkendom nám zafúka vietor: Pozrite sa, akú rýchlosť dosiahne