Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.05.2010 00:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Televízna záhada: Kam miznú postavy zo seriálu Panelák?

Seriálovým Panelákom sa za dva a pol roka premleli desiatky postáv. Niektoré sú v seriáli už od začiatku, iné, hoci kedysi hlavné, zrazu zmizli.

Prečo a kam odišli? Vrátia sa niektoré? Televíznu záhadu objasnil scenárista Andy Kraus.

Ktorú postavu by ste opäť radi videli v Paneláku? Hlasujte v ankete vpravo >>

Zuzana Bajzová
295179 Z piatej série Paneláka zmizla aj herečka Henrieta Mičkovicová. Sama tvrdila, že ju denný seriál vyčerpával, a zrazu sa objavila v Ordinácii v ružovej záhrade na Markíze. Nezamrzelo to Krausa? „Vedeli sme dopredu, že odchádza, tak sme sa na to mohli pripraviť. Postava, ktorú hrala, aj tak nebola pre Panelák až taká dôležitá. Vidíte, funguje to aj bez nej."
Bajzove deti
550433 Od začiatku seriálu až po koniec štvrtej série žil prelietavý gynekológ Michal Bajza (Marián Miezga) s manželkou Zuzanou ( Henrieta Mičkovicová) a deťmi - synmi - dvojičkami (Janko a Andrej Hranáčovci) a malou dcérkou Miškou. A dnes, po rozvode? O jeho synoch už ani nepočuť a iba sem-tam sa ukáže s malou Miškou. „Bajzovi synovia nezmizli, len ich nehráme... Žijú s ich mamou Zuzanou a jej novým manželom Alešom v nejakom peknom byte a sú šťastní. Potom, ako sa Bajzovci rozviedli, tak sme ich z Paneláka stiahli a nemali sme v pláne rozohrávať s nimi ďalšie linky," vysvetľuje scenárista Andy Kraus. Rovnako zmizol aj Bajzov syn z prvého manželstva - problematický Marek. „Dali sme ho študovať do zahraničia..." Aká je podľa Krausa šanca, že Bajzove deti sa do seriálu vrátia? „Netuším, či ich ešte vytiahneme, ale v Paneláku naozaj nie je nič vylúčené. Ak postava neumrela, vždy má šancu na návrat."
Kordiakov otec
550431 Objavil sa nečakane a po pár týždňoch aj zmizol. Otec Milana Kordiaka (hral ho Juraj Šimko) sa zapísal u divákov najmä svojím večným mračením sa a výraznou gestikuláciou. Potom prenechal panelákovému seladónovi svoju firmu a zdúchol. „Oni sa v seriáli akože dosť pohádali, nemajú veľmi spolu čo riešiť. Ešte sa však objaví na scéne v dosť významnej úlohe," sľubuje scenárista.
Bábätká
550430 V súčasnosti žijú v Paneláku dve bábätká - Lukáško, ktorého má Angie a Švehlovej Terezka. Nejedna skutočná mamička im môže iba závidieť, lebo seriálové deti sú takmer neviditeľné - neotravujú, netreba sa s nimi hrať, prebaľovať ich, kŕmiť, tíšiť... Na obrazovke sa objavia raz za uhorský rok. Prečo? „Hlavným dôvodom je, že tie deti nemáme vždy k dispozícii na nakrúcanie, tak v našom seriáli musia byť stále v jasliach alebo spia. Nakrúcanie s deťmi je vždy problematické a trvá dlhšie. Ustavične sa ťahajú za mamou, nič nezahrajú, iba to, že tam sú. Ale s malou Miškou, ktorá má tri roky, sa už dá pracovať, a preto sa objavuje pomerne často," vysvetľuje Kraus.
Barman Richard
550434 Prvou postavou, ktorá zmizla z Paneláka, bol homosexuálny barman Richard. Herec Filip Tůma svojím odchodom všetkých poriadne rozladil. A dôvod? Prešiel do Markízy a tá si vraj dala podmienku, že nemôže byť nikde inde...
Sexica Ria
550429 Jednu z Kordiakových mileniek stvárnila Veronika Paulovičová. Vďaka seriálu diváci rýchlo zaregistrovali bývalú rosničku aj ako herečku. Prečo teda z Paneláka zmizla? „Keďže je Veronika v krimiseriáli Prvé oddelenie, nechceli sme ju veľmi tlačiť. Zatiaľ som nenašiel linku, kde by som ju mohol vrátiť, ale nie je to vylúčené, lebo Veroniku považujem za peknú a šikovnú herečku, ktorá mala v Paneláku svoje miesto. Takáto sexica na obrazovke vždy dobre vyzerá," tvrdí Kraus.
Alkoholička Nina
550432 Prvá manželka ( Elena Podzámska) záletného gynekológa Bajzu dostala veľký priestor najmä v štvrtej sérii Paneláka, keď si znova začala so svojím ex. Lenže potom zrazu zmizla. Prevalilo sa, že v Jojke dostala stop po tom, ako súhlasila s účasťou v šou Let´s Dance na Markíze. Ako jej odchod z Paneláka vysvetľuje Kraus? „Chceli sme jej dať silnejšiu linku, ale to sme ešte netušili, že v Odsúdených jej chcú dať viac priestoru a dokonca ju oživia aj v v Ordinácii v ružovej záhrade na Markíze. Keď je herečka v troch seriáloch, to je už veľa, a tak sme ju stiahli. Až taká podstatná postava to pre mňa nebola..."
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Andrej Babiš a Monika Babišová.
Historia vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!
(ilustračné foto)
Rusi terčom útoku: Zahynuli dvaja ľudia!
Foto
Už to nevydržala! Krištofova manželka sa zastala hráčov z KHL: Odkaz všetkým neprajníkom
Robert Fico, Milan Majerský.
Foto
Pristane Majerský na Ficovu hru? Jeden zo zakladateľov KDH aj politológovia reagujú! TOTO mu radia