Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2010 11:29

VIDEO - Legenda Nedomanský chváli Haláka: Je výborný!

Jedným z dôležitých členov realizačného tímu slovenskej reprezentácie je aj držiteľ striebornej olympijskej medaily z roku 1968 Václav Nedomanský.

Šesťdesiatpäťročný rodák z Hodonína vykonáva pri národnom tíme funkciu konzultanta.

"Moja pozícia v sebe spája viac vecí. Pozorujem nielen výkony našich hráčov, ale aj všetkých ostatných potenciálnych súperov slovenskej reprezentácie. Dodávam trénerovi a SZĽH dôležité informácie, spolu s koučom a generálnym manažérom sa pred zápasmi rozprávame a konzultujeme postup," povedal majster sveta z roku 1972 v drese Československa, ktorý pozorne sleduje dianie na ľade aj počas tréningov i zápasov zverencov trénera Jána Filca na XXI. zimných olympijských hrách vo Vancouveri.

Vo svojom prvom dueli na ZOH 2010 prehrali Slováci s Českom 1:3. "Oba tímy boli na tento súboj veľmi dobre pripravené. Nechceli sme sa nechať prekvapiť nejakým razantným nástupom súpera, čo sa nám aj podarilo. Mužstvo reagovalo výborne. Výsledok mohol byť aj opačný, bola to záležitosť niekoľkých kľúčových okamihov. Obaja brankári zachytali výborne, čo sa dalo predpokladať. Ja som už pred zápasom tušil, že nepadne veľa gólov," vyhlásil člen Siene slávy IIHF aj slovenského hokeja.

Václavovi Nedomanskému sa veľmi páčil najmä druhý duel SR v základnej B-skupine olympijského turnaja, v ktorom Slováci zdolali favorizované Rusko 2:1 po samostatných nájazdoch.

"Po prvom zápase nastali určité zmeny štýlu a herného prejavu nášho tímu, ktoré sa prejavili pozitívne. Hra bola obojstranne výborná, ešte lepšia ako v našom prvom dueli. Na ruský tím sa dá veľmi dobre pozerať, individuálne schopnosti jednotlivých hráčov sú na vysokej úrovni. Naše mužstvo predviedlo výkon v ešte väčšej intenzite ako proti Česku. Mali sme dobré šance, ale v takýchto vyrovnaných zápasoch je zodpovednosť oboch súperov obrovská, preto sa dal čakať veľmi tesný výsledok," vyhlásil bývalý útočník tímu zámorskej NHL Detroit Red Wings, St. Louis Blues a New York Rangers.

Oporou slovenského výberu v oboch týchto zápasoch bol okrem iných najmä brankár Jaroslav Halák, ktorý sa predovšetkým proti Rusku skutočne prekonával.

"Očakával som, že bude výborný. Pred olympiádou bol vo veľmi dobrej forme a zároveň v prvej päťke hodnotenia úspešnosti zákrokov gólmanov v NHL. Jeho štýl perfektne sedí na dnešnú rýchlu hru. V bránke je pokojný, výborne zmenšuje strelecký uhol a je veľmi sebaistý, čo je pre gólmana nesmierne dôležité," pochválil Václav Nedomanský brankára Montreal Canadiens.

VIDEO: Václav Nedomanský o brankárovi Halákovi

506366

Vo svojom poslednom dueli B-skupiny nastúpia Slováci v sobotu 20. februára proti Lotyšom a V. Nedomanský vôbec neočakáva jednoduchý zápas. "Zdá sa, že proti nim by to malo byť automatické víťazstvo, no nie je to tak. Sú to šikovní hokejisti, v ofenzíve veľmi schopní. Verím, že naše mužstvo dokáže zopakovať aj proti Lotyšom úroveň a štýl hry z víťazného stretnutia proti Rusku. Potom to bude dobré," dodal Václav Nedomanský.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Obnovia sa kontroly na hraniciach Česka a Slovenska? Rakušan podotkol jednu vec