Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.10.2009 06:00 | Správy | Domáce správy

Siamskí bratia, ktorí zomreli: Ich mama má syna Viktorka!

Pred dvoma rokmi stratila po veľkom boji to najcennejšie. Päť mesiacov po tom, ako porodila siamských bratov a ich oddelení, prišiel najsmutnejší deň.

Najprv zomrel malý Marek a o mesiac neskôr do neba odišiel aj jeho braček Miško. Príbeh manželov Müllerovcov vtedy dojal celé Slovensko. Napriek veľkému smútku, ktorý po strate dvojčiat prežívali, už vtedy si priali ďalšie dieťa. Ich sen sa pred niekoľkými dňami stal skutočnosťou. Marianna Müllerová porodila manželovi malého Viktorka.

Zdravého synčeka si včera odniesli rodičia z nemocnice domov. „S manželom sme mimoriadne šťastní. Dovoľte nám však tieto chvíle prežívať v súkromí. Nebudeme nič medializovať. Opäť chceme byť obyčajní ľudia, ktorí nie sú pre verejnosť ničím zaujímaví,“ vysvetlila svoj postoj mamička Marianna Müllerová.

Svojho synčeka priviedla na svet cisárskym rezom ešte 24. septembra v košickej nemocnici. Viktorko meria 48 centimetrov a váži 2 870 gramov. Marianna sa chce poďakovať všetkým, ktorí sa za ňu modlili a držali jej palce. „Chceme sa poďakovať aj doktorovi Boszornényimu, operačnému tímu a personálu, ktorí sa o nás starali. Moja vďaka patrí aj Bohu. Bez viery by som to nezvládla,“ povedala mladá mamička, ktorá pred viac ako dvoma rokmi priviedla na svet aj siamské dvojčatá. No Marek aj Miško, ktorých spoznalo celé Slovensko, mali od narodenia veľké zdravotné problémy a nakoniec v jeseni 2007 obaja svoj boj o miesto na tomto svete prehrali.

Teraz sa do rodiny Müllerovcov šťastie opäť vrátilo. „Nevedela som sa dočkať. Stále som volala na pôrodnú sálu, či už mám vytúženého vnúčika. Keď som ho však potom uvidela na vlastné oči a mohla si ho pritúliť, verte či nie, bol to pre mňa ten najkrajší deň môjho života,“ zdôverila sa Viktorkova babička Margita Müllerová (50). Malé chlapčiatko v perinke hneď po narodení putovalo v celej rodine z rúk do rúk.

Každý si ho chcel ešte v nemocnici vyobjímať. Margitinu tvár ešte i dnes zalievajú slzy šťastia. Je to jej prvé vnúčatko, ktoré si môže reálne pochovať. Ako však vraví, nikdy nezabudne na svojich vnúčikov Marka a Miška, ktorých chodí často navštevovať na cintorín. „Všetci sme si veľmi priali, aby tu boli s nami, boli veľmi vytúžení, no život to zariadil inak. Nikto nám ich však zo sŕdc nevezme,“ dodala pani Margita. „Viktorko je naša nádej a budúcnosť. Doniesol do našej rodiny opäť chuť žiť,“ uzavrela.

Toto všetko zažili

10. 4. 2007: V bratislavskej nemocnici sa narodili siamské dvojčatá Marek a Miško. O dva dni neskôr Nový Čas uverejnil prvé fotografie zrastených bračekov.

14. 9. 2007:
Tím lekárov odštartoval náročnú operáciu oddelenia siamských bračekov.

15. 9. 2007:
Po dvadsiatich hodinách operáciu ukončili s úspechom a každý z bračekov už spal vo svojej postieľke. Stav chlapcov bol stabilizovaný, ale vážny. V ten istý deň ich navštívili aj ich rodičia.

17. 9. 2007: Stav chlapčekov skomplikovala infekcia, lekári im nasadili antibiotiká. Bračekov udržovali naďalej v umelom spánku.

21. 9. 2007:
Deti najťažšie dni po operácii prežili, ich stav však naďalej komplikovala infekcia, ktorú sa antibiotikami poraziť nepodarilo.

22. 9. 2007: Nečakaná operácia u Miška, ktorý mal problém s perforáciou hrubého čreva. U Marka sa silnú infekciu nepodarilo zastaviť a jeho stav sa zhoršoval.

4. 10. 2007: Stav Marka sa výrazne zhoršil 24. septembra. Lekárom sa v jeho telíčku nepodarilo potlačiť infekciu a 4. októbra zomrel. Jeho brat Miško, ktorý podstúpil niekoľko operácií čriev, už bojoval sám.

9. 11. 2007:
Viac ako mesiac po smrti bračeka zomrelo aj jeho dvojča Miško. Problém mal s príliš krátkym črevom.

10. 11. 2007:
Nešťastní rodičia Müllerovci vyhlásili, že túžia po ďalšom dieťatku.

24. 9. 2009:
Cisárskym rezom priviedla Marianna na svet malého Viktorka.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Attila Végh (36)
Foto
Atilla Végh prišiel o ďalší kšeft! Známa značka s ním končí spoluprácu
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia