Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2009 10:41 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Polícia v Očovej chytila poľovníka - pytliaka

Škodnou v poľovnom revíri môže byť aj ten, kto sa oň má starať - poľovník.

Svedčí o tom prípad pytliactva, ktorý odhalila zvolenská polícia. Z prečinu pytliactva obvinila v spolupáchateľstve 23-ročného Martina Š. z Očovej, 21-ročného Martina B. z Krušoviec z okresu Topoľčany a 19-ročnú Líviu G. z Očovej.

Ako agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, 21-ročný Martin B. v nedeľu 10. mája v noci okolo 23:00 bez povolenia zastrelil približne trojročného diviaka v poľovnom revíri Poľovníckeho združenia Očová-Háj v katastri obce Očová (okres Zvolen). Tým spôsobil poľovníckemu združeniu škodu približne na 200 eur. Martin B. je pritom poľovník a guľovnicu, ktorou diviaka zastrelil má legálne.

Lívia poradila Martinovi B. po zastrelení diviaka ako sa skontaktovať s Martinom Š. Všetci traja spoločne diviaka naložili do kufra osobného auta Pasat a previezli do domu k Martinovi Š. V maštali pri rodinnom dome v Očovej diviaka rozporciovali a mäso ukryli v komore.

Vnútornosti a zvyšky diviaka dali do dvoch igelitových vriec a naložili do auta, s ktorým sa Martin B. vybral skoro ráno smerom do Hriňovej. Cestou ho ale zastavila policajná hliadka, ktorá bola skontrolovať narušenie objektu v Hriňovej. Vo vozidle našli zbraň a vrecia so zvyškami diviaka. Martina B. polícia zadržala a ďalší dvaja spolupáchatelia následne došli na políciu dobrovoľne.

V dome Martina Š. urobili na príkaz sudcu domovú prehliadku a okrem mäsa z diviaka počas nej našli aj jeden podomácky vyrobený záverový mechanizmus zbrane. Podľa kriminalistickej expertízy patrí tento mechanizmus medzi zakázané zbrane a jeho vlastníctvo treba nahlásiť.

Martin Š. síce je držiteľom zbrojného preukazu, ale v roku 2006 mu ho polícia zaistila. Na základe toho ho zvolenský policajný vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami.

Obvinení Martin B. a Lívia G. boli za tento skutok v super rýchlom konaní už aj odsúdení. Martina Š. polícia ďalej vyšetruje a za tieto skutky mu hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov.

Martina Š. polícia vo Zvolene obvinila z prečinu pytliactva v spolupáchateľstve aj v apríli 2006. Od októbra 2005 do apríla 2006, ako člen Slovenského poľovníckeho zväzu, bez povolenia ulovil s tromi spolupáchateľmi najmenej 14 kusov raticovej zvery. Viacerým poľovným združeniam tým spôsobili škodu odhadnutú v tom čase na vyše 199-tisíc korún, dodala Faltániová.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti
(ilustračné foto)
Napätie na Západnom brehu Jordánu: Izraelské sily zabili Palestínčanov! Sila, čo urobili potom
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
(ilustračná foto)
Žralok brutálne zmasakroval muža na dovolenke: Uzavreli niekoľko pláží! Mrazivý opis útoku