Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.04.2021 12:27 | Šport | Cyklistika
Foto

Podľa Francúzov Tourminátor v Bore dojazdil: Sagan pôjde s platom výrazne dole!

Naozaj patrí do starého železa? Slovenský cyklista Peter Sagan (31) musí už niekoľko týždňov odpovedať na otázky o prípadnom prestupe z tímu BORA-hansgrohe.

Šéf nemeckej stajne Ralph Denk (47) totiž otvorene rozpráva o tom, že Tourminátor je príliš drahý a navyše aj za zenitom. Najnovšie sa objavili informácie o jeho odchode do tímu Deceuninck - Quick-Step, čo by sa, samozrejme, odrazilo aj na jeho plate. Ten má cca 5 - 6 miliónov eur za rok.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Biznismen Denk už nejaký čas vypúšťa do médií udičky o Saganovom prestupe. Zo začiatku sa to zdali byť len špekulácie, no dnes jeho odchod naberá reálne kontúry.

„Petrovi som veľmi vďačný za všetko, čo pre náš tím urobil. Naši sponzori si vďaka jeho menu a osobnosti získali pozornosť. Pomaly sa však blíži jeseň jeho kariéry. Peter so sebou nesie veľmi drahú visačku. Je jedným z najlepšie platených v pelotóne. Musíme preto zvážiť, či si ho ešte môžeme dovoliť, alebo či radšej investovať do mladých pretekárov,“ povedal Denk.

 

Francúzsky denník L‘Equipe následne prišiel s informáciou, že Sagan by mohol nový domov nájsť v belgickom tíme Deceuninck-Quick-Step. Malo by sa tak stať na konci tejto sezóny. Podľa zákulisných informácií na prestupe má mať záujem aj firma Specialized, ktorá výrazným spôsobom prispieva na Saganov ročný plat. Ten sa pohybuje na sume okolo päť miliónov eur, no po prestupe by sa mal výrazne zoštíhliť. Specialized je partnerom nielen BORA-hansgrohe, ale aj Quick-Stepu. Konečné rozhodnutie by mohlo prísť relatívne rýchlo, pretože generálny manažér Quick-Stepu Patrick Lefevere by do dvoch týždňov rád zverejnil zostavu pre nasledujúcu sezónu. Samotný Sagan sa na margo prestupu vyjadril pomerne jasne.

„Neviem, či Ralph povedal presne to, čo sa píše v médiách. Nečítal som to a občas je fráza v rozhovore vytrhnutá z kontextu. Necítim sa starý. Mám tridsaťjeden rokov, nemyslím si, že prišla jeseň mojej kariéry, a myslím si, že som ukázal, že dokážem vyhrať preteky, i keď mi túto jar pokazil koronavírus,“ uviedol trojnásobný majster sveta.

Velits: Prestupom by netratil

V stajni Omega Pharma-Quick-Step (stajňa zmenila meno v roku 2019) pôsobil v rokoch 2012 - 2013 aj Slovák Peter Velits (36). Aj keď profipelotónu dal zbohom už pred piatimi rokmi, dianie v bývalom tíme pozorne sleduje.

„Hovorí sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne, aj keď som zástancom toho, že dopredu špekulovať sa neoplatí. Čo sa naozaj deje, vedia len aktéri. O podobných veciach netušia ani len tímoví kolegovia. A to platí nielen v Saganovom prípade, ale je to tak u hociktorého pretekára. V cyklistickom svete sú prestupy bežné.Quick-Step je fantastický tím, určite by na tom Peter netratil a nešiel by do horšieho,“ vysvetlil pre Nový Čas Peter Velits.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: mšj, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!