Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.12.2020 18:30 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Žene explodovala jazva po pôrode: Zábery len pre silné povahy!

Deanna Hirrell (26) z Leicesteru porodila chlapca Kaluba cisárskym rezom, ale len o pár dní neskôr jej počas sprchovania praskla jazva.

Novopečená mamička zostala šokovaná a zničená, keď jej kvôli mäsožravej baktérii v sprche praskla jazva po cisárskom reze, informuje portál Mirror.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Zavolala svojej pôrodnej asistentke, ktorá jej poradila, aby si ľahla do postele. Po niekoľkých dňoch však Deanna musela ísť do nemocnice, pretože rana začala neskutočne páchnuť hnilobou.

Lekári zistili, že trpí nekrotizujúcou fasciitídou - potenciálne smrteľnou infekciou, ktorá požiera pokožku, svaly a tuk. Toto ochorenie sa nevyskytuje často, je však o to závažnejšie. Najčastejšie sa prejavuje bolesťou, začervenaním, opuchom. Baktéria sa do tela môže dostať aj cez drobnú ranku.

 

Chirurgovia jej museli v tele vyhĺbiť dieru, aby sa zbavili infikovaného tkaniva, a tým jej zachránili život. Cez celé brucho sa jej teraz tiahne 27 stehov. 

Bývalá opatrovateľka Deanna z Leicesteru uviedla, že táto skúsenosť ju presvedčila o tom, že nechce ďalšie deti. „Toto malo byť najlepšie obdobie môjho života - byť čerstvou mamou. Ale zničilo ma to, plačem každý deň," povedala. 

„Keď sa jazva roztrhla, všetok ten hnis a krv vystrekli von a zápach bol hrozný. Bolo to ako pach smrti," opísala nechutný zážitok Deanna.

Lekári nevedia určiť, čo spôsobilo, že sa mäsožravá baktéria dostala do jej tela. Povedali jej však, že ak by neprišla do nemocnice, mohla aj zomrieť. 

"Svojho syna nadovšetko milujem, ale o týchto veciach vám nik ako novopečenej matke nepovie," povedala. 

Deanna podstúpila 9. februára 2019 urgentný cisársky rez. Pôrod bol komplikovaný kontrakcie trvali dvanásť hodín a opakovali sa každé dve minúty a jej srdcový rytmus začal nebezpečne stúpať.

Nasledujúci deň ju poslali domov z nemocnice. Deanna uviedla, že keď sa vrátila domov, cítila sa „úplne zničená“. Keď sa ďalší deň sprchovala, stehy po pôrode sa roztrhli po dĺžke štyroch centimetrov. Niekoľko dní potom nebola schopná chodiť a ani sa postarať o novorodenca. Bola pripútaná na lôžko. 

Všimla si, že z rany jej neustále niečo vyteká, a preto ju jej partner, Mark Wilson (30), odviezol do nemocnice. 

Bola prevezená na urgent, kde jej lekári rýchlo chirurgicky vyoperovali baktériu z tela von. Museli sa zbaviť veľkého množstva postihnutého tkaniva. Po zákroku ostala Deanna ešte týždeň v nemocnici na pozorovaní. 

Sama si myslí, že infekciu spôsobil komplikovaný pôrod a cisársky rez.  Napriek tomu, že sa rana po operácii hojila dobre, tvrdí, že jej dôvera bola „ochromená“ a táto skúsenosť ju tak emočne zjazvila, že už viac nechce mať deti. „Iba mi to vážne zničilo sebavedomie,“ povedala.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: bah

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Z Ivany aj dnes vyžaruje šarm a elegancia.
Foto
Zábery Ivany Christovej z Talianska ľudí nadchli: Stále ste naša NAJKRAJŠIA miss!
Clint (vľavo) na najnovšej fotke s dcérou Alison a synom Kyleom.
Foto
Legendu Hollywoodu už nespoznáte! Oslávil 94 rokov a spravil si 8 detí so 6 ženami
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
Šialenec v Akrone rozpútal streľbu: Zranil 26 ľudí, mladík († 27) zomrel
(ilustračné foto).
Aktualizované
Hrozná nehoda pri Rožňave: Zranilo sa niekoľko ľudí i dieťa
Dominika Cibulková
Foto
Cibulkovej diéta zabrala: Už je TENKÁ ako PRÚTIK! Aha, na tú postavičku
(ilustračné foto)
Zápach nôh vyrieši ingrediencia z kuchyne: Stačí vám TOTO a 15 minút!
Foto
Záruba skoro skolaboval, Voráček: Nahneval ma slovenský komentátor!
Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Šutaj Eštok o detailoch „lex atentátu“: Najvyšších ústavných činiteľov čakajú zmeny
Dym stúpa po izraelskom leteckom útoku východne od Rafahu.
Izraelská armáda vyvolala na juhu krajiny chaos: UNRWA sa musela z Rafahu bezmocne stiahnuť! Čo bude teraz?
(ilustračné foto)
Nešťastné správy pre Ukrajinu: Moskva hlási ďalšie dobytie dediny! Rusko sa pomaly posúva k svojmu cieľu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj (vpravo) oceňuje vojakov počas návštevy ukrajinskej 110. mechanizovanej brigády v Avdijivke na Ukrajine 29. decembra 2023.
Zelenskyj vyjadril silné znepokojenie: Ostré obvinenia o sabotáži! Naozaj sa o TOTO Čína snaží?
Najnovšia fotka Dary Rolins.
Foto
Má toho dosť! Dara ukázala detailné FOTO tváre: OSTRÉ slová neprajníkom