Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.07.2020 15:38 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Záverečná reč Kočnera: Nie som svätec, ale nie som ani vrah! Zarazí vás, čo povedal sudkyni

Nie som svätec, ale nie som ani vrah. Vo svojej záverečnej reči v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka to uviedol obžalovaný Marian Kočner.

Argumentoval najmä spochybňovaním svedka Petra Tótha, ktorého stále považuje za agenta tajnej služby. Spochybňoval tiež tvrdenia Zoltána Andruskóa, ako aj spôsob, akým sa pracovalo s jeho telefónom pri extrakcii komunikácie cez Threemu. Po jeho záverečnej reči prednáša tú svoju obžalovaná Alena Zsuzsová.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Marian Kočner sa pristavil pri svojej údajnej motivácii k vražde novinára potom, čo zverejnil analýzu o kauze Donovaly. Z tých serióznych analýz sa ani jedna neobjavila v obvinení a o pár týždňov to budú tri roky, odkedy som bol obvinený. V tej kauze sme sa nepohli ani o milimeter, uviedol.

V záverečnej reči si pomáhal aj vizuálnymi pomôckami, napríklad aj pri lustráciách Kuciaka. Obhajoba Mariana Kočnera prefotila pôvodný lustračný graf, v ktorom chýba jeho kompletná adresa. Správu Petrovi Tóthovi s adresou preto považuje za dodatočne doplnenú do jeho komunikácie.

 

Marian Kočner extenzívne rozprával aj o Tóthovi, ktorý podľa jeho slov opakovane klame a vymýšľa si. Naďalej ho považuje za agenta v legalizácii, čo má potvrdzovať aj výpoveď Miroslava Kriaka, ktorý pre Tótha realizoval sledovanie novinárov a politikov. Marian Kočner zároveň upozornil, že sa v spise nachádza informácia o tom, že Tóth dostal od neznámej spoločnosti sídliacej v Spojených arabských emirátoch po vražde 50 000 eur, a následne sa mu vyplácalo mesačne 5 000 eur. Súhlasí so splnomocnencom poškodených Danielom Lipšicom, ktorý uviedol, že si sledovanie novinárov nemohol Tóth financovať sám.
Na margo Zoltána Andruskóa skonštatoval, že dopĺňal svoju výpoveď postupne podľa toho, čo sa publikovalo v médiách. To, že je klamár, má dokazovať aj jeho nepotvrdené obvinenie voči Marianovi Kočnerovi v kauze smrti televíznej redaktorky Leony Kočkovičovej Fučíkovej.

Marianovi Kočnerovi prekáža aj spôsob, akým Europol narábal s jeho telefónmi pri extrakcii dát z Threemy. Vyčíta nezrovnalosti vo forenzných správach.

Nie som neinteligentný hlupák, ktorý by si neuvedomoval, čo vražda novinára spôsobí, poznamenal Marian Kočner. Ku koncu záverečnej reči kritizoval splnomocnencov, ktorí podľa neho absenciu dôkazov kompenzovali emóciami. Následne na to sa postavil a otočil smerom k predsedníčke senátu Ružene Sabovej. "Verím, že medializácia tohto prípadu, politika a emócie zostávajú za dverami tejto súdnej siene. Verím, že rozhodnete na základe nesporných faktov a dôkazov," uzavrel.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tasr

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Iveta († 48) a Jozef.
Bartošovej († 48) hrob je aj po rokoch prázdny: Spor o urnu? Vdovec Rychtář prehovoril, prečo to tak je
(ilustračné foto)
Prevratný krok v liečbe Alzheimera? Vedci objavili gén, ktorý by mohol ZNÍŽIŤ riziko choroby!
Ilustračné foto
Držte si klobúky, na západe výrazne zafúka: Týka sa to týchto slovenských okresov
Ilustračné foto
NAJTEMNEJŠIE ostrovy na svete: Smrtiace kmene alebo cintorín lodí! SEM by ste rozhodne vstúpiť nechceli
(ilustračné foto)
Ako v skutočnosti funguje režim inkognito? Nie ste až tak v bezpečí, ako si myslíte!
ilustračné foto
Hlavný ukrajinský veliteľ: Situácia na fronte je ZLÁ! Obsadili Rusi ďalšie územia? Desivé slová o eskalácii
Tréner Francesco Calzona na lavičke SSC Neapol.
Neapol sa dohodol s trénerským esom: Môže Calzona baliť?
Svadba Williama a Kate z roku 2011.
Foto
TAJNÉ detaily zo svadby Williama a Kate, ktoré vám unikli: Skryté ODKAZY a... To ste určite nevedeli!
(ilustračné foto)
Veľká tragédia na vojenskej základni: Výbuch munície zabil niekoľko vojakov!
Ilustračné foto
Ľahko prehliadnuteľné príznaky tichého zabijaka: Ak pociťujete TOTO, ihneď bežte k doktorovi
Útok na Crocus City Hall sa odohral večer 22. marca. Jeho obeťami sa stalo viac ako 140 ľudí a ďalších vyše 500 ich bolo zranených.
Novinky o teroristickom útoku v Moskve: Ďalší podozrivý?! Súd vydal jasné rozhodnutie
Ilustračné foto
KVÍZ Máte dobrý všeobecný prehľad? Otestujte sa! 10 otázok preverí vaše znalosti