Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.07.2020 15:15 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Tom Hanks po prekonaní koronavírusu: Ochromujúce bolesti tela, únava a problémy so sústredením

Známy herec sa spolu s manželkou nakazili koronavírusom na začiatku marca. V rozhovore pre Guardian opísal priebeh ochorenia u oboch z nich a tiež priznal, že napriek vedľajším ochoreniam, kvôli ktorým mu hrozil ťažký priebeh, sa spolu s lekármi jeho možnej smrti neobávali.

Začiatkom marca celý svet zasiahla správa, že obľúbený herec Tom Hanks spolu s jeho ženou, sú v Austrálii, kde im potvrdili koronavírus. Boli jedni z prvých celebrít, ktorí toto ochorenie zažili - neskôr sa k nim pridal aj Idris Elba, Pink alebo aj člen britskej kráľovskej rodiny princ Charles. 

View this post on Instagram

Hello, folks. @ritawilson and I are down here in Australia. We felt a bit tired, like we had colds, and some body aches. Rita had some chills that came and went. Slight fevers too. To play things right, as is needed in the world right now, we were tested for the Coronavirus, and were found to be positive. Well, now. What to do next? The Medical Officials have protocols that must be followed. We Hanks’ will be tested, observed, and isolated for as long as public health and safety requires. Not much more to it than a one-day-at-a-time approach, no? We’ll keep the world posted and updated. Take care of yourselves! Hanx!

A post shared by Tom Hanks (@tomhanks) on

V príspevku z 12. marca napísal: "Ahojte ľudkovia. Rita Wilson a ja sme tu v Austrálii. Cítili sme sa trochu unavení, akoby sme boli prechladnutí, taktiež nás bolelo celé telo. Rita mala trochu zimnice, ktoré prichádzali a odchádzali a aj trochu horúčky. Boli sme otestovaní na koronavírus a mali sme pozitívny výsledok.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Nuž. Čo robiť dalej? Zdravotníci majú protokoly, ktoré musia dodržiavať. My Hanksonovci budeme testovaní, pozorovaní, a izolovaní tak dlho, ako si verejné zdravie a bezpečnosť vyžaduje. Nič viac sa nedá robiť, ako len prístup "deň po dni", nie? Celý svet budeme naďalej informovať, čo je nové. Dávajte si na seba pozor! Hanx!"

 

V najnovšom interview s The Guardian podrobnejšie opísal svoj a manželkin priebeh ochorenia. "Teraz sme už v poriadku. Náš diskomfort spôsobený vírusom sa skončil po dvoch týždňoch, ale mali sme veľmi odlišný priebeh, čo bolo zvláštne. Moja žena stratila chuť a čuch, pociťovala silnú nevoľnosť, mala oveľa vyššiu horúčku ako ja. Ja som mal len silné bolesti tela, cítil som sa veľmi unavený a nedokázal som sa na nič sústrediť viac ako 12 minút. To posledné je aj tak môj prirodzený stav," dodal s humorom. 

Napriek mnohým iným pridruženým ochoreniam, ako cukrovka, sa zlého konca ani on, ani lekári nebáli. "Keď sme prišli do nemocnice, povedal som: Mám 63 rokov, cukrovku, stent na srdci - sú to dôvody na obavy? Ale pokiaľ sa nám nenavýšila teplota a naše pľúca sa nenaplnili niečím, čo vyzeralo ako pneumónia, lekári sa neobávali. Nie som typ človeka, čo sa ráno zobudí a zamýšľa sa, či sa dožije konca dňa. V tomto ohľade som dosť pokojný."

Na konci rozhovoru sa ho spýtali, či má v zálohe nejaké múdre slová na záver: "Nuž, môžeme mať pochopenie pre včerajšok, môžeme mať plán pre dnešok a môžeme dúfať v nekonečno, a to je všetko. To je moja múdrosť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kim pri príležitosti dokončenia druhej fázy výstavby bytových jednotiek symbolicky prestrihol červenú pásku.
Foto
Kim Čong-un ako HIPSTER alebo sa len snaží schovať KILÁ navyše?! FOTO ako sa ohákol na akciu
Nový Atlas
Foto
Vývojár predstavil najpokročilejšieho humanoida: Pohyby ako z HORORU?! Sledujte, čo všetko už dokáže
Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj počas svojej cesty navštívil ukrajinské mestá zmietané bojom: Aký bol dôvod jeho návštev?
Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné