Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2024 19:48 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Veľká pocta pre Marcelu Laiferovú: Pozrite sa, čo získala! Toto nedostane len tak hocikto

Samospráva Prievidze udelila čestné občianstvo mesta Prievidza speváčke Marcele Laiferovej. Na slávnostnom udeľovaní ocenení Tváre mesta vo štvrtok ocenila i ďalšie osobnosti a kolektívy, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a dobré meno Prievidze na Slovensku i v zahraničí.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Laiferová sa narodila v obci Petrovice pri Bytči. S regiónom hornej Nitry je spätá prostredníctvom strednej všeobecno-vzdelávacej školy v Prievidzi, dnes gymnáziom, ako i hudobnej školy v Nitrianskom Pravne. Svoje spevácke začiatky absolvovala s kapelou Milana Gallusa. Po svadbe v roku 1964 odišla do Bratislavy študovať na lekársku fakultu a po jej ukončení sa začala jej profesionálna kariéra. V roku 1970 vystúpila na festivale Bratislavská lýra s piesňou Slová a získala zlatú Bratislavskú lýru. Po tomto vystúpení sa jej účinkovanie na domácich, ale i zahraničných pódiách rozbehlo a trvá dodnes. Čestné občianstvo jej samospráva udelila za propagáciu a šírenie dobrého mena mesta.

Laureátmi Ceny mesta Prievidza sa stal Dobrovoľný hasičský zbor Veľká Lehôtka pri príležitosti 100. výročia jeho založenia, Stredná odborná škola obchodu a služieb, ktorá si pripomenula 105. výročie jej vzniku, Slovenský skauting, 14. zbor Prievidza pri príležitosti 100. výročia založenia a zakladateľka Detského folklórneho súboru Malý Vtáčnik Elvíra Eliška Hrbíková za dlhoročnú kultúrno-osvetovú prácu v prospech mesta a okresu a za zachovávanie, propagáciu a popularizáciu slovenského folklóru.

Cenu mesta im memoriam udelila samospráva pracovníkovi niekdajšieho Okresného osvetového strediska Marekovi Slukovi, nestorovi slovenskej geografie Jozefovi Martinkovi a autorovi diela o prievidzskom nárečí Pavlovi Lančaričovi.

Mestské ocenenie Prievidzský anjel si na podujatí prevzali Detská ľudová hudba súboru Malý Vtáčnik, Detský folklórny súbor Malý Vtáčnik, Centrum voľného času Prievidza, Vladimíra Teslíková, Magdaléna Tomášiková, Jaroslav Franc, Silvia Bošnovičová, Stanislav Šidlo, Marta Šnircová, Agnesa Lihocká, Juraj Bátora a Alena Ondrejmišková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


blue school hallway lockers and checkered tile in high school students in the background (down-sampled to increase sharpness)
Zamestnanec sa priblížil k študentovi a... Začal ho škrtiť! Zhrozená matka prehovorila
Deťom do jedného roka života by sa jedlo nemalo soliť vôbec.
Aké množstvo soli je pre naše telo zdravé? Slováci, toto je 8 rád, ktoré vám pomôžu!
Zlatica hovorí, že jazdiť opitý je nezodpovedné a hlúpe.
Foto
TAJNOSTI okolo nového fleku Puškárovej v Markíze: Čo bude nakoniec robiť?! Aha, čo prezradila
Európsky parlament v Štrasburgu
Revolúcia v Európe?! Lídri ultrapravicových strán v Bruseli sa stretli: O TOMTO rokovali
Blondínka sa snaží vyžehliť si trapas s tričkami.
Dankova partnerka nezostala ticho: TAKTO obhajuje TRAPAS s tričkami! VIDEO
Pápež František
František je prvým pápežom, ktorý sa zúčastní na rokovaniach G7: Aha, s kým sa stretne!
Po stretnutí dedinskej futbalovej súťaže v Česku došlo k brutálnej bitke.
Brutálna bitka po dedinskom futbale: Opitý fanúšik kopol ležiaceho hráča do hlavy!
Ján Koleník so Zuzanou Čaputovou.
FotoVáš Tip
Čaputová končí, zronený Koleník jej poslal silný ODKAZ: Toto Slovákom vyčíta!
Na snímke ľudia sledujú ruskú jadrovú ponorku Kazaň, ktorá sa plaví do havanského prístavu na Kube v stredu 12. júna 2024.
Ruské bojové plavidlá sa dali do pohybu: Objavili sa TU! Čo je za tým?
(ilustračné foto)
V Európskej únii už platí nová smernica: Týka sa násilia páchaného na ženách
Logo RTVS
V RTVS končí dlhoročný moderátor: Svojimi vtipnými breptami bavil divákov! VIDEO
Nemocnica
Aktualizované
Viacero štátnych nemocníc sa dočkalo: Na investičné projekty získajú vyše 27 miliónov